Λαϊκή Συσπείρωση Δ.Σικυωνίων: Συγκέντρωση στο Δημαρχείο για την αύξηση των δημοτικών τελών

496

Με αυξήσεις έως και 140% στα τέλη καθαριότητας, η Δημοτική αρχή Σταματόπουλου στέλνει τον λογαριασμό της ΤΕΡΝΑ στα λαϊκά στρώματα!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΗ  ΣΤΙΣ 6.00μ.μ. ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΙΑΤΟΥ

Είναι προκλητικοί!

Σε μια περίοδο που τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά χτυπιούνται από την ακρίβεια στο ηλεκτρικό ρεύμα, στα καύσιμα , τα τρόφιμα κ.α. η Δημοτική αρχή έρχεται να επιβάλει αυξήσεις φωτιά στα Δημοτικά τέλη που φθάνουν έως  140%!

Αυτοί που δήθεν σήκωναν μπαϊράκι τα προηγούμενα χρόνια, που το έπαιζαν επαναστάτες και  φιλολαϊκοί, τώρα βάζουν πλάτη για να διασφαλιστεί η κερδοφορία της ΤΕΡΝΑ για 28 χρόνια και να βγάλουν υπερκέρδη οι εργολάβοι της ενέργειας! Βάζουν πλάτη σε ένα περιβαλλοντικό και οικονομικό έγκλημα εναντίον των λαϊκών στρωμάτων που μεθόδευσαν εδώ και χρόνια!

Είναι συνένοχοι γιατί ενώ εδώ και  δέκα χρόνια ήξεραν, ότι η παράδοση της διαχείρισης των απορριμμάτων στο μεγάλο κεφάλαιο πενταπλασιάζει το κόστος για τα απορρίμματα, σιωπούσαν και έβαζαν πλάτη να υλοποιηθεί! Είναι συνένοχοι γιατί χρόνια τώρα υπερασπίζονται την ανταποδοτικότητα και την εμπορευματική λειτουργία των Δήμων, τις ιδιωτικοποιήσεις και τα ΣΔΙΤ! Τώρα παρουσιάζουν την λυπητερή προς τον λαό ως μονόδρομο!

Ακόμα και τώρα λένε ψέματα ότι ο λογαριασμός θα είναι μόνο αυτός! Αυτό που κρύβουν είναι ότι έρχεται και άλλος λογαριασμός που θα αφορά το κόστος μεταφοράς στην πόρτα του ιδιώτη, το κόστος λειτουργίας των ΣΜΑ, τις ρήτρες ποσότητας και ποιότητας, το τέλος ταφής και ο λογαριασμός κυριολεκτικά δεν έχει τέλος!

          Αυτή την πολιτική ακολούθησαν πιστά όλες οι αστικές δυνάμεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ που όταν ήταν στη κυβέρνηση έκαναν σοβαρά βήματα για να ξεπερνιούνται εμπόδια για την ολοκλήρωση του ΣΔΙΤ και «διαφωνούσαν» σε δευτερεύοντα και σε χειρισμούς όταν ήταν στην αντιπολίτευση! Το ίδιο έκαναν και οι δυνάμεις τους σε Περιφέρεια και Δήμους.

Η Λαϊκή Συσπείρωση έγκαιρα προειδοποίησε για τις συνέπειες της εμπορευματοποίησης της διαχείρισης των απορριμμάτων, με βάση την πολιτική της Ε.Ε στον τομέα αυτό, που στόχο έχει την κερδοφορία των καπιταλιστικών ομίλων,  παίρνοντας από τη πρώτη στιγμή θέση ενάντια στο ΣΔΙΤ για τα απορρίμματα, λέγοντας από τότε ότι το μάρμαρο θα κληθεί να το πληρώσει ο λαός. Η θέση μας ήταν και είναι η διαχείριση να γίνεται μέσα από Ενιαίο Δημόσιο Κρατικό Φορέα χωρίς καμία ανάμειξη ιδιωτών, για να μπορεί να γίνεται διαχείριση προς όφελος του λαού.

Στα πλαίσια ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων καταθέσαμε κατά την συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο συγκεκριμένη πρόταση που προβλέπει σημαντική μείωση των συντελεστών σε όλο τον Δήμο, αντίστοιχη με τον Δήμο Πάτρας, όπου η Αγωνιστική Δημοτική Αρχή προχώρησε σε μεγάλες μειώσεις των δημοτικών τελών. Ταυτόχρονα προτείναμε την θέσπιση επαγγελματικού συντελεστή 6€/τ.μ., για επιχειρήσεις μεγάλης κερδοφορίας (αλυσίδες SUPER MARKET, Τράπεζες, βιομηχανίες κ.α.) και την μείωση έως και πλήρη απαλλαγή σε συγκεκριμένες κατηγορίες ευάλωτων ομάδων.

Σε συνδυασμό με την πρότασή μας προβάλαμε τις θέσεις μας για την διεκδίκηση πάγιων αιτημάτων μας όπως είναι:

  • Η κατάργηση των ανταποδοτικών τελών και του τέλους ταφής απορριμμάτων.
  • Άμεση χρηματοδότηση όλων των υπηρεσιών του Δήμου από τον Κρατικό προϋπολογισμό.
  • Η επιστροφή στους Δήμους των παρακρατηθέντων πόρων παρελθόντων ετών.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Χρηματοδότηση για τις Ανταποδοτικές Υπηρεσίες για να μην πληρώσει ο λαός επαυξημένα τέλη για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Την πρότασή μας αρνήθηκαν πεισματικά να την βάλουν για ψήφιση στο Δημοτικό συμβούλιο!

Ο λαός δεν πρέπει να συμβιβαστεί με αυτή την άθλια κατάσταση, να δεχθεί στη συνείδησή του τις αυξήσεις ως «μονόδρομο», να γίνεται μόνιμα το υποζύγιο και να πληρώνει διπλά και τριπλά τον λογαριασμό κάθε φορά για να εξασφαλιστούν τα κέρδη των μεγάλων ομίλων και αυτός να στενάζει και να έχει υποβαθμισμένες υπηρεσίες!

Γι αυτό και πρέπει να επιστρέψει τον λογαριασμό σε αυτούς που έχουν την ευθύνη!

Η λαϊκή αντίδραση τους δυσκολεύει! Προσπάθησαν δύο φορές να παρακάμψουν την λαϊκή παρουσία και τις διαμαρτυρίες και να συνεχίσουν το Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς να τα καταφέρουν!

Ο αγώνας πρέπει να κλιμακωθεί, για να μην περάσουν οι αυξήσεις, για να μπουν εμπόδια σε αυτή την πολιτική που έχει μετατρέψει την διαχείριση απορριμμάτων σε ένα χρυσοφόρο πεδίο κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους του κλάδου, που για μια ακόμα φορά θα πληρώσει πανάκριβα ο λαός!

Η Λαϊκή Συσπείρωση Σικυωνίων καλεί όλους και όλες,

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ  6.00μ.μ. ΣΕ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΙΑΤΟΥ

Για να μετατρέψουμε την οργή μας σε αγώνα διεκδίκησης, να γίνουμε εμείς πρωταγωνιστές των εξελίξεων!