ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ Ι. ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΠ. ΠΑΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ-ΦΩΤΟ

134

Στον Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο λειτούργησε χθες Κυριακή, 1ηΝοεμβρίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, πλαισιούμενος από τους Ιερείς του Ι. Ναού και τους Διακόνους του.

Στον λόγο του προς τους ευσεβείς Πιστούς ο σεπτός Ποιμενάρχης μας αρχικά ομίλησε για τους εορτάζοντες Αγίους Αναργύρους Κοσμά και Δαμιανό και τον Όσιο Δαυίδ τον εν Ευβοία και στο χάρισμα, που έλαβαν, να θεραπεύουν όχι μόνο τις νόσους του σώματος αλλά και της ψυχής και μάλιστα ανιδιοτελώς. Στην συνέχεια ερμήνευσε το Αποστολικό και Ευαγγελικό Ανάγνωσμα τονίζοντας ότι η αγάπη αποτελεί διαχρονικά το χαρακτηριστικό γνώρισμα των Χριστιανών,καθώς και το σημαντικότερο απ’ όλα τα χαρίσματα, που δίδει ο Θεός.

Αναφερόμενος και στην εκκλησιαστική επικαιρότητα επεσήμανε ότι, κάποιοι τάχα εκκλησιαστικοί άνθρωποι, με υπερφίαλο τρόπο, με πομπώδη επίδειξη τίτλων, που μόλις «χθες» απέκτησαν και με ασέβεια προς τον Θεό και τους γηραιότερους, προσπαθούν μάταια ναελέγξουν την Εκκλησία μας, τους Κληρικούςκαι τους Πιστούςτης, ορμώμενοι από την ιδιοτέλεια και την ματαιοδοξία τους.

Ο Θεός μας όμως, ο Οποίος τα πάντα εν σοφία εποίησε, έρχεται ως παιδαγωγός ναπροσφέρει στην ζωή μας τις κάθε είδους δυσκολίες, ώστενα αγωνιστούμε να δοκιμαστούμε και να βγούμε νικητές,αγωνιζόμενοι πάντοτε εντός της Εκκλησίαςκαι όχι εκτός Αυτής, ως άλλοι «αγριοχρίστιανοι»! Έχει όμως ο Θεός!

Και νυν και αεί και εις τους αιώνες των αιώνων! Κατέληξε δε την ομιλία τουευχόμενος προς άπαντες οι εορτάζοντες Άγιοι Ανάργυροι να πρεσβεύουν στον Κύριο και Σωτήρα μας χαρίζοντας την υγεία, ψυχική και σωματική, σε όλον τον κόσμο!

Εν συνεχεία, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην Ι. Μονή Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου όπου παρουσία και του Θεοφιλεστάτου Πρωτοσυγκέλλου μας κ. Αγαπίουετέλεσε Νεκρώσιμο Τρισάγιο επί του τάφου του αειμνήστου Επισκόπου Κανώπου (Πατριαρχείου Αλεξανδρείας) κυρού Σπυρίδωνος (κατά κόσμον Ιωάννου Μηλιώτη), μεγάλου Ευεργέτου της Αποστολικής Ιεράς Μητροπόλεώς μας με την ευκαιρία της συμπληρώσεως επτά ετών από την εκδημία του.

Ας είναι αιωνία η Μνήμη του!

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗΣ κ. ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ  ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ.

Την ίδια ημέρα και στο πανηγυρίζον Ι. Προσκύνημα των Αγίων Αναργύρων στην Αρχαία Κόρινθο, λειτούργησε ο Κορίνθιος  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαδαγασκάρης κ. Ιγνάτιος, ο οποίος ομίλησε στους ευλαβείς προσκυνητές επίκαιρα και ευχαρίστησε εγκαρδίως τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο, ο οποίος με πολλή αγάπη του παρεχώρησε το Ι. Θυσιαστήριο για να τελέσει την Θ. Λειτουργία και να δεχθεί τα σέβηκαι τις συνδρομές των ευσεβών προσκεκλημένων του για την Ιεραποστολική του δράση.

  

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ