ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ  ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ ΤΩΝ ΑΟΙΔΙΜΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ-ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

75
KODAK Digital Still Camera

Στον Ι. Προσκυνηματικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής, στο Α’ Κοιμητήριο Κορίνθου λειτούργησε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, χθες Σάββατο του Λαζάρου, 31 Μαρτίου 2018, ημέρα κατά την οποία εορτάζεται η ανάσταση του φίλου του Χριστού Αγίου Λαζάρου.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας έχει καθιερώσει κάθε χρόνο την ημέρα αυτή να τελεί την Θ. Λειτουργία στο Α’ Κοιμητηρίου Κορίνθου υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των προαπελθόντων συγγενών μας, που αναπαύονται εκεί, αλλά και υπέρ των ψυχών των «απανταχού της γης θανόντων συμπατριωτών μας Κορινθίων», που αναμένουν την «κοινήν ανάστασιν» της πίστεώς μας.

Στο κήρυγμά του προς τους ευσεβείς Χριστιανούς, οι οποίοι έσπευσαν να συμμετάσχουν στην Θ. Λειτουργία, ανέλυσε την Αποστολική περικοπή τονίζοντας ότι ο Απόστολος Παύλος διδάσκει διαχρονικά τον τρόπο με τον οποίο οι Χριστιανοί οφείλουν να διάγουν τον βίο τους σε σχέση με τους συνανθρώπους τους, όχι μόνο τους ζώντες αλλά και τους κεκοιμημένους, παίρνοντας παράδειγμα από την ζωή τους, ώστε να τους μιμούνται στα καλά τους έργα.

Ολοκληρώνοντας τον λόγο του ο Ποιμενάρχης μας και πριν κατευθυνθούν προς τον προαύλιο χώρο για την καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση, υπέρ αιωνίας μνήμης των προσφιλών τους, οι οποίοι κείτονται εκεί με την ελπίδα της αναστάσεως, ευχήθηκε σε όλους να αξιωθούν της Κοινής Αναστάσεως και να τύχουν της αιώνιας Ευφροσύνης.

 
 
 
 
 
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ