Λευτέρης Πετρούνιας: Ο “‘άρχοντας των κρίκων” προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες

118

 Ήταν αδύνατο ν΄ απουσιάσει από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ο κορυφαίος αθλητής του κόσμου στο αγώνισμα των κρίκων.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας εκτελώντας άψογα το πρόγραμμά του στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου ενόργανης γυμναστικής της Ντόχα πήρε το χρυσό μετάλλιο και το κυριότερο συγκέντρωσε τους βαθμούς που χρειαζόταν (15.500) για να δώσει το «παρών» στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, παρά τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια, έκανε μαγική αντεπίθεση και χάρη στους βαθμούς που συγκέντρωσε σήμερα, άφησε πίσω του τον Κινέζο Λιου Γιανγκ και έφυγε για Ιαπωνία!

Μπορεί ο Ασιάτης συνδιεκδικητής της πρόκρισης να είχε αποκτήσει μεγάλο προβάδισμα εκμεταλλευόμενος την απουσία του Πετρούνια από τους τέσσερις πρώτους αγώνες (Νοέμβριος 2018 – Απρίλιος 2019) λόγω της χειρουργικής επέμβασης στον ώμο, ωστόσο ο «άρχοντα των κρίκων» πέτυχε κάτι που έμοιαζε ακατόρθωτο.

Πλέον ο 30χρονος Λευτέρης, θα τα δώσει όλα στο Τόκιο για να ανέβει ξανά στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου και να χαρίσει στην Ελλάδα ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο!

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι δεύτερος ήταν στον τελικό ο Βραζιλιάνος Αρτούρ Ζανέτι με 14.933 βαθμούς και τρίτος ο Ιρανός Μαχντί Αχμάντ Κοχάνι με 14.800 βαθμούς.

Τα αποτελέσματα του τελικού

Λευτέρης Πετρούνιας 15.500 β.

Αρτούρ Ζανέτι (Βραζιλία) 14.933 β.

Μαχντί Άχμαντ Κοχάνι (Ιράν) 14.800 β.

Ιμπραΐμ Τσολάκ (Τουρκία) 14.766 β.

Κάιο Σόουζα (Βραζιλία) 14,566 β

Ίγκορ Ραντιβίλοφ (Ουκρανία) 14,533 β.

Αλί Ζαχράν (Αίγυπτος), 14,333 β.

Αχμέτ Οντέρ (Τουρκία) 14,200 β.

Πηγή:www.sport-fm.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ