Λουτράκι: Από ασφυξία ο θάνατος των 4 ανδρών – Είχαν ξαναπάει στη στοά ψάχνοντας για λίρες-βίντεο

96

Ο θάνατος τους ήταν ασφυκτικός και μάλιστα όταν κατάλαβαν ότι τους τελείωνε το οξυγόνο προσπάθησαν να βγουν έξω – Είχαν τοποθετήσει γεννήτρια μέσα στη στοά χωρίς εξαερισμό

Ασφυκτικός ήταν ο θάνατος των τεσσάρων αντρών, όλοι τους Έλληνες, κάτοικοι Λουτρακίου οι τρεις και ένας της Κορίνθου, ηλικιών 35, 37, 49 και 72 ετών. Η συγκεκριμένη επικλινής στοά, στην περιοχή Άνω Καρβουνάρι-Άσπρα Χώματα, στο Λουτράκι, βάθους περίπου 20 μέτρων με άνοιγμα 3 x 2 μ. είναι ανθρώπινη κατασκευή και αποτελεί μέρος από ένα σύνολο παρόμοιων στοών που είχαν κατασκευάσει οι Ναζί κατά την περίοδο της κατοχής ως αντιεροπορικά καταφύγια.

Οι τοπικοί θρύλοι ήθελαν οι Γερμανοί να έκρυβαν εκεί λίρες που δεν πρόλαβαν να πάρουν κατά την αποχώρησή τους από τον Ισθμό, με αποτέλεσμα αρκετοί ντόπιοι και όχι μόνο να συνηθίζουν να ψάχνουν για αυτές τις …λίρες σε αυτές τις στοές με προφανείς κινδύνους για την σωματική τους ακεραιότητα.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε η σύζυγος του 35χρονου στην Ασφάλεια Κορίνθου, που γνώριζε πού ακριβώς βρισκόταν ο άντρας της και την ακριβή τοποθεσία, αφού είχαν ξαναπάει εκεί και άλλες ημέρες και είχαν κάνει προεργασία, ψάχνοντας για λίρες, ανέφερε ότι χθες η παρέα των τεσσάρων ξεκίνησε για το σημείο περίπου στις 8 το απόγευμα ώστε να ξεκινήσουν τις εργασίες πέφτοντας το σκοτάδι.

Οι ώρες περνούσαν όμως και όταν έφτασε μία τα ξημερώματα, η σύζυγός ανησύχησε και πήγε στο σημείο μαζί με τα δύο ανήλικα παιδιά της μάλιστα, στην προσπάθειά της να βρει τον άντρα της. Όταν έφτασε, αντιλήφθηκε ότι δεν είχαν βγει και τότε κάλεσε την Πυροσβεστική.

Οι άντρες της Πυροσβεστικής εντόπισαν χωρίς τις αισθήσεις τους τους τέσσερις άντρες οι οποίοι είχαν στραμμένο το πρόσωπο και το σώμα τους όλοι προς τα έξω, που σημαίνει ότι αντιλήφθηκαν ότι δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν πλέον και προσπάθησαν ανεπιτυχώς να βγουν εγκαίρως έξω από την σπηλιά.

Όλοι κρατούσαν ένα ορειβατικό σχοινί που είχαν δέσει πάνω τους για να τους βοηθήσει να βγουν έξω και φαίνεται πως αυτό το σχοινί είδαν από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και το μπέρδεψαν με καλώδιο για εκρηκτικό μηχανισμό, αφού κάτι τέτοιο δεν υπήρχε στην σπηλιά ούτε βεβαίως υπήρχαν εκρηκτικά.

Αυτό που υπήρχε ήταν σκαπτικά εργαλεία, ραβδοσκόποι για τον εντοπισμό μετάλλων και μία γεννήτρια για να έχουν φως και να μπορούν να δουλέψουν τρυπάνι. Την γεννήτρια επέλεξαν φαίνεται να την βάλουν μέσα στην στοά για να μην ακουστεί ο θόρυβός της όμως δεν φρόντισαν να φτιάξουν εξαερισμό, έτσι σύντομα απορροφήθηκε και καταναλώθηκε όλο το οξυγόνο και εκείνοι έχασαν την ζωή τους κυριολεκτικά από ασφυξία.

Οι τέσσερις άντρες μεταφέρθηκαν σε τοπικό νοσοκομείο όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός τους, ενώ για το περιστατικό διενεργείται έρευνα.

πηγή-https://www.news247.gr/Θοδωρής Παναγιωτίδης

 

https://www.facebook.com/718911278278496/videos/2301424346826530/

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ