Μέχρι πότε μπορείτε να υποβάλλετε εκπρόθεσμες δηλώσεις για το Κτηματολόγιο

78

Απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ δίνει παράταση των προθεσμιών για την υποβολή εκπρόθεσμων δηλώσεων και για την κατάθεση αιτήσεων διόρθωσης προδήλου σφάλματος – Καταληκτική ημερομηνία η 21η Απριλίου.

Απόφαση για την παράταση των προθεσμιών για την υποβολή εκπρόθεσμων δηλώσεων και για την κατάθεση αιτήσεων διόρθωσης προδήλου σφάλματος, για τη σύμβαση «Μελέτη Β’ φάσης κτηματογράφησης και υποστηρικτικών υπηρεσιών για τη δημιουργία Εθνικού Κτηματολογίου στο Δήμο Αθηναίων της Περιφερειακής Ενότητας κεντρικού τομέα Αθηνών» με κωδικό ΚΤ4-01.

Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ, καθορίζεται η 21η Απριλίου 2021, ως ημερομηνία μέχρι την οποία είναι επιτρεπτή η υποβολή εκπρόθεσμων δηλώσεων, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 2 παρ. 8 του ν. 2308/1995, όπως ισχύει, και η κατάθεση αίτησης διόρθωσης προδήλου σφάλματος κατά τα οριζόμενα στα άρθρα 2 παρ. 8 και 6Α παρ. 5 του ν. 2308/1995 όπως ισχύουν, στις υπό κτηματογράφηση περιοχές, για το σύνολο των ακινήτων που βρίσκονται στον Δήμο Αθηναίων, της Σύμβασης με κωδικό ΚΤ4-01.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει του χωροταξικού νόμου, ο οποίος ψηφίστηκε πρόσφατα, προβλεπόταν υπουργική απόφαση για την ενεργοποίηση των κλιμακωτών αναλογικών προστίμων των εκπρόθεσμων δηλώσεων ενώ, το ύψος των προστίμων αυξήθηκε σημαντικά με τον τελευταίο νόμο και θα ξεκινά πλέον από τα 300 ευρώ και θα φτάνει έως τα 2.000 ευρώ (από 50 ευρώ έως 1.500 ευρώ που ίσχυε έως τώρα).

Με δηλώσεις του ο Κωστής Χατζηδάκης, πρώην Υπουργός Περιβάλλοντος, είχε επισημάνει τα εξής:

«Πρόστιμα έως τώρα δεν επιβάλλαμε εξαιτίας του κορονοιού, τα πρόστιμα δεν είναι τιμωρητικά αλλιώς θα τα είχαμε επιβάλει εδώ και 17 μήνες. Ωστόσο συζητούνται προκειμένου να ολοκληρωθεί η κτηματογράφηση και οι συνεπείς να μην παραμένουν όμηροι όσων δεν έχουν κάνει δηλώσεις». Πλέον ο ορίζοντας ολοκλήρωσης του Κτηματολογίου έχει μετατεθεί για το 2023.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ