Μήνυμα του Υφυπουργού Ν.Ταγαρά για τις πανελλήνιες εξετάσεις

97

«Όλο ψηλότερα να ανεβαίνεις, όλο μακρύτερα να κοιτάς» προέτρεπε ο Γκαίτε και η αυριανή ημέρα για τους υποψήφιους των πανελληνίων εξετάσεων σηματοδοτεί την απαρχή του τελικού σπριντ προς την κορυφή, μετά από έναν κοπιαστικό και επίπονο μαραθώνιο, υπό ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες.

Εύχομαι από την καρδιά μου σε όλα τα παιδιά καλή εκκίνηση. Το διάβασμα που φαινόταν ατελείωτο, τα ξενύχτια, οι αγωνίες, οι στιγμές της αμφιβολίας και της ανασφάλειας είναι πλέον πίσω σας. Από αύριο οι σκέψεις γονιών, συγγενών και φίλων, οι σκέψεις όλων μας θα σας συνοδεύουν με δύναμη, χαμόγελο και πάνω από όλα πίστη στις δυνάμεις και στον κόπο σας. Είμαστε όλοι συνοδοιπόροι σας σε αυτήν τη δοκιμασία. Μην αφήσετε τίποτα αρνητικό να σας επηρεάσει. Οι γνώσεις, η ψυχραιμία και η αισιοδοξία να είναι τα ισχυρότερα όπλα σας στη μάχη αυτή.

Και να θυμάστε κάτι πολύ σημαντικό: οι πανελλήνιες μπορεί να αποτελούν μια αρχή για το μέλλον σας. Σίγουρα όμως δεν αποτελούν το τέλος του. Είναι σημαντικός σταθμός σε ένα μεγάλο ταξίδι. Το πόσο όμορφο θα είναι αυτό θα το καθορίσετε εσείς με τις προσπάθειες και τις επιλογές σας. Για τον λόγο αυτόν, αγαπητά μου παιδιά, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα αυτών των εξετάσεων, να θυμόσαστε ότι η είσοδός σας στον κόσμο της γνώσης, της εργασίας, της καριέρας, της ζωής μπορεί να γίνει μέσα από πολλές διόδους πρόσβασης. Φτάνει να πιστεύετε στα όνειρά σας και να επιμένετε στους στόχους σας.

Σε όλα αυτά βέβαια σημαντικό ρόλο παίζει και ο παράγοντας «τύχη».
Γι’ αυτό και εγώ σας εύχομαι Καλή Επιτυχία στις εξετάσεις σας
και Ευτυχία σε όλους τους τομείς της ζωή σας!

Νίκος Ταγαράς
Υφυπουργός Χωροταξίας & Αστικού Περιβάλλοντος
πρ. Αναπλ. Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής
– Βουλευτής Κορινθίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ