Μία”σατυρική” αποκριάτικη κατασκευή στο Λυγουριό…έγινε η πέτρα του σκανδάλου-δείτε τη φωτο

196

Μία αποκριάτικη κατασκευή που έχει στηθεί στον κόμβο του Κέντρου Υγείας Λυγουριού, αποτέλεσε την πέτρα του σκανδάλου για κάποιους από τους εργαζόμενους της υγειονομικής δομής, όπως προκύπτει από επιστολή που απέστειλε ο διευθυντής του ΚΥΛ Παναγιώτης Καμπόσος προς τον Προοδευτικό Σύλλογο Λυγουριού «Ο Καββαδίας», το δήμαρχο Επιδαύρου και το τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Αν και είναι γνωστή η καυστική σάτιρα που χαρακτηρίζει επί σειρά ετών το παραδοσιακό Λυγουριάτικο καρναβάλι που φέτος δεν θα διεξαχθεί λόγω κορωνοϊού, η σαρκαστική λεζάντα που συνόδευε την αρχική κατασκευή, φαίνεται πως δεν άρεσε σε όλους. Έτσι λοιπόν η παρακάτω ταμπέλα άλλαξε μετά το σάλο που ξέσπασε.

Η αποκριάτικη κατασκευή μετά την αντικατάσταση της ταμπέλας

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος του Προοδευτικού Συλλόγου Λυγουριού «Ο Καββαδίας» Ιών Ξυπολιάς:

«Σήμερα το πρωί προς μεγάλη έκπληξη, έλαβα μια επιστολή από το διευθυντή του Κέντρου Υγείας Λυγουριού κύριο Παναγιώτη Καμπόσο την οποία και κοινοποιώ, όπου εκφράζει την επιθυμία αλλά και απαίτηση πολλών όπως αναφέρει εργαζομένων του ΚΥΛ, που θεωρούν προσβλητική μια αποκριάτικη κατασκευή η οποία έχει τοποθετηθεί στον κόμβο του Κέντρου Υγείας Λυγουριού και ζητάει να απομακρυνθεί.

Να προσθέσω ότι η συγκεκριμένη επιστολή έχει κοινοποιηθεί σε εμένα ως πρόεδρο του προοδευτικού συλλόγου Λυγουριού ο Καββαδίας, στο δήμαρχο Επίδαυρου και στο αστυνομικό τμήμα Επιδαύρου.

Ως νόμιμος εκπρόσωπος του Καββαδία αλλά και ως δημοκρατικός πολίτης που σέβεται κάθε συμπολίτη του και αγαπά τον τόπο του, θέλω να δηλώσω πως σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει πρόθεση με την τοποθέτηση της αποκριάτικης κατασκευής στο συγκεκριμένο σημείο να προσβάλει η να θίξει τους εργαζόμενους σε κάθε χώρο υγείας, πόσο μάλλον τους συγχωριανούς μας που εργάζονται στο Κέντρο Υγείας Λυγουριού.

Η απόφαση του Συλλόγου μας σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή να τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία του Λυγουριού αποκριάτικες κατασκευές, στοχεύει στη δημιουργία αποκριάτικου κλίματος ώστε να ξεφύγουμε λίγο από δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε ως κοινωνία λόγω της πανδημίας και ταυτόχρονα να μη χαθεί η μοναδικότητα του Παραδοσιακού Λυγουριάτικου Καρναβαλιού, που χαρακτηρίζεται από την καυστική σάτυρα της επικαιρότητας σε κάθε τομέα, μέσα από τα χειροποίητα άρματα και στιχάκια, εμπνευσμένα από τους Λυγουριάτες Καρναβαλιστές !

Σεβόμενοι την επιθυμία αλλά όχι απαίτηση των ανθρώπων που θεωρούν ότι θίγονται, αντικαταστήσαμε την αρχική πινακίδα και ζητάμε συγνώμη αν πραγματικά προσβλήθηκαν.

Το Παραδοσιακό Λυγουριάτικο Καρναβάλι έχει μακρά ιστορία αφού φέτος κλείνει 40 χρόνια από την αναβίωση του το 1981 και πρώτη φορά δέχεται σε τέτοιο βαθμό λογοκρισία για τη σάτυρα του».

Η αρχική αποκριάτική κατασκευή η οποία λογοκρίθηκε
Η επιστολή που ζητούσε να απομακρυνθεί ή να αντικατασταθεί η κατασκευή.
πηγή- anagnostis.org 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ