Στο κόλπο και το κράτος: Μαζικοί πλειστηριασμοί των πάντων από ΑΑΔΕ

97

Μόνο η Iksra είχε προειδοποιήσει ότι οι 120 δόσεις για χρέη στο δημόσιο κρύβουν και ανομολόγητη μία παγίδα.

Γράψαμε πολλές φορές ότι η ΑΑΔΕ περιμένει στη γωνία για να εγκαινιάσει την προώθηση πλειστηριασμών, αφού μέχρι τώρα απέφευγε για πολιτικούς λόγους τους πλειστηριασμούς ακινήτων και σταματούσε την διαδικασία στην κατάσχεση.

Η αφορμή λοιπόν στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ-δημόσιο) για να ξεκινήσει το πογκρόμ των πλειστηριασμών δόθηκε: τα θύματα θα ήταν τα ακίνητα όσων δεν εντάχθηκαν στο καθεστώς των 120 δόσεων ή όσων πετάγονται έξω από αυτές τις ρυθμίσεις των 120 δόσεων γιατί δεν μπορούν στην πορεία να ανταποκριθούν στις δόσεις που τους αναλογούν.

Η δικαιολογία είχε βρεθεί και η ΑΑΔΕ ακολουθεί τώρα στους πλειστηριασμούς την ληστεία που εδώ και χρόνια βρίσκεται σε εξέλιξη με τις τράπεζες.

Έτσι, η ΑΑΔΕ εξαπολύει από αύριο (6/11/2019) μπαράζ πλειστηριασμών ακινήτων.

Μετά την αποστολή προειδοποιητικών ηλεκτρονικών μηνυμάτων για όσους δεν ρύθμισαν τις οφειλές τους μέσω των 120 δόσεων ή της πάγιας ρύθμισης, η ΑΑΔΕ έχει προγραμματίσει μέχρι στιγμής πάνω από 50 πλειστηριασμούς έως τα τέλη του έτους. Ανάμεσα τους περιλαμβάνονται διαμερίσματα, κατοικίες, οικόπεδα, καταστήματα, βιομηχανικοί χώροι, αγροτεμάχια, τα οποία βγαίνουν στο σφυρί λόγω χρεών προς την Εφορία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αρμόδιες επί της είσπραξης των χρεών υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, αναζητούν σε κάθε αρμόδια υπηρεσία, όπως στο Κτηματολόγιο κλπ, περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών που αρνούνται να εξοφλήσουν τα χρέη τους. Κάθε φορά που βρίσκουν ένα ακίνητο το δεσμεύουν αρχικά και κατόπιν το βγάζουν σε πλειστηριασμό, προκειμένου να ασκήσουν πίεση για την αποπληρωμή του οφειλόμενου ποσού.

.Η νομοθεσία προβλέπει ότι ο Προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ. έχει την υποχρέωση να επιδιώξει την είσπραξη  όλων των ληξιπρόθεσμων σε αυτήν οφειλών, ανεξαρτήτως της αιτίας προέλευσής τους, λαμβάνοντας όλα τα προβλεπόμενα από το νόμο αναγκαστικά μέτρα κατά των οφειλετών για το καθυστερούμενο μέρος του χρέους, είτε αθροιστικά είτε για κάθε ένα χωριστά, κατά την ελεύθερη κρίση του για την διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου. Οι πλειστηριασμοί αποτρέπονται μόνο εάν ο οφειλέτης εξοφλήσει ή ρυθμίσει την οφειλή του προς την Εφορία, ακόμη και λίγο πριν από τον πλειστηριασμό.

iskra.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ