Μακρόν για Pfizer: «Είναι πολλά που δεν γνωρίζουμε για αυτό το εμβόλιο – Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί»

84

Ιδιαίτερα προσεκτικοί  για το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech τεχνολογίας mRNA δήλωσε πως πρέπει να είναι οι αρμόδιοι φορείς ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην γαλλική τηλεόραση:

«Υπάρχουν πολλά πράγματα ακόμα που δεν γνωρίζουμε για αυτό τον ιό, αλλά και φυσικά για το πρώτο εμβόλιο που φθάνει» σημείωσε με έμφαση ο Γάλλος πρόεδρος.

«Δεν ξέρω αν γνωρίζετε αλλά οι πρώην Αμερικανοί πρόεδροι Μπάρακ Ομπάμα, Τζώρτζ Μπους και Μπιλ Κλίντον, ανακοίνωσαν ότι θα εμβολιαστούν μπροστά στις κάμερες. Εσείς είστε έτοιμος να εμβολιαστείτε μπροστά στην κάμερα για να πείσετε τους Γάλλους;» ρώτησε ο δημοσιογράφος.

«Θα το κάνω, αλλά την κατάλληλη στιγμή που θα ανταποκρίνεται στη στρατηγική μας.

Δεν θα κάνω το αντίθετο από αυτό που συνιστώ στον πληθυσμό μας.

Δεν έχουμε την ίδια στρατηγική εμβολιασμού με εκείνους και σήμερα όπως σας έλεγα δεν λέμε στους ανθρώπους «εμβολιαστείτε, εμβολιαστείτε» με όλη μας τη δύναμη και για όλο τον πληθυσμό, έχουμε τη στρατηγική μας.

Τον ιό δεν τον γνωρίζαμε. Ήταν ένας ιός που ήταν θανατηφόρος για τους πιο ηλικιωμένους,  αλλά πλήττει με πολύ σοβαρή μορφή όλες τις ηλικίες και προσπαθούμε να καταλάβουμε από που προέρχεται. Σήμερα το πρωί εξετάζουν αν υπάρχουν γενετικές εξηγήσεις» απάντησε ο Μακρόν.

Ερωτηθείς γιατί δεν είναι υποχρεωτικό το εμβόλιο, είπε:

«Εγώ είμαι πολύ προσεχτικός πάνω στο θέμα, δεν είμαι επιστήμονας, ούτε γιατρός. Καταφθάνουν εμβόλια και δεν είναι μόνο ένα.

Τώρα καταφθάνει ένα εμβόλιο με τον αγγελιαφόρο RNA (σ.σ. το εμβόλιο της Pfizer) είναι πρωτοποριακό, κανένας ιός δεν αντιμετωπίστηκε με αυτή την τεχνολογία και πρώτον θα πρέπει να εγκριθεί από τις υγειονομικές αρχές και πιο ειδικά από τις ευρωπαϊκές αρχές και στη συνέχεια έχουμε μια στρατηγική από την ανώτατη αρχή υγείας και θα ξεκινήσουμε από τους πιο ηλικιωμένους»

«Όχι υποχρεωτικός εμβολιασμός για ένα εμβόλιο που δεν γνωρίζουμε»

«Δεν πιστεύω στον υποχρεωτικό εμβολιασμό για αυτό συγκεκριμένα  το εμβόλιο, γιατί πρώτα απ’ όλα πρέπει να είμαστε πολύ ειλικρινείς και πολύ διαφανείς. Δεν τα γνωρίζουμε όλα για αυτό το εμβόλιο όπως δεν γνωρίζουμε τα πάντα για τον ιό. Σε κάθε φάση θα λέμε ότι γνωρίζουμε για την αποτελεσματικότητα», τόνισε ο Μακρόν για να συνεχίσει:

«Πιστεύω πολύ πιο πολύ στα συμπεράσματα μέσω της διαφάνειας απ’ ότι στην υποχρέωση.

Για τα εμβόλια που συνηθίζουμε να κάνουμε στα παιδιά αποφασίσαμε να τα κάνουμε υποχρεωτικά στην αρχή της θητείας (…)

Πιστεύω όμως πως είναι αντιπαραγωγικό να κάνουμε υποχρεωτικό το εμβόλιο …εμβόλια που δεν γνωρίζουμε για μια παθολογία που είναι καινούργια» υπογράμμισε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ