Μετά από 4 χρόνια κανένα πρόβλημα δεν θα είναι των “άλλων”… η δημοτική αρχή θα είναι υπόλογη για όσα δεν κάνει

953
Λίγο μετά τις εκλογές του 2019, κατόπιν της διακοπής επικοινωνίας με το “ιερό” και βλέποντας τις κινήσεις που γινόντουσαν, έγραψα πολύ νωρίς και πολύ έγκαιρα ότι με την τακτική αυτή το 2023 η δημοτική αρχή θα είναι υπόλογη και θα κριθεί μεταξύ άλλων και για όλα όσα άφησε ανέγγιχτα (προφανώς σκοπίμως) από τους προηγούμενους. Και φυσικά αυτό είναι πολύ λογικό και πολύ ορθώς πλέον συμβαίνει. Του χρόνου, μετά από 4 χρόνια διοίκησης, κανένα πρόβλημα πλέον δεν θα είναι των “άλλων”.
Έτσι λοιπόν ήδη βλέπουμε (και ορθώς) να τίθενται ως ζητήματα ευθύνης της τρέχουσας δημοτικής αρχής :
– Η γέφυρα “Καλατράβα”
– Η ανεξέλεγκτη χωματερή του Χιλιομοδίου
– Η πλατεία “Περιβολάκια”
– Η Δημοτική Αγορά
– Η έλλειψη ολοκληρωμένης τουριστικής προβολής (επαναλαμβάνω κανείς ξένος δεν θα έρθει στον τόπο επειδή θα δει κάποιον αιρετό καθημερινή εργάσιμη πρωί – στα βίντεο που θα γυρνάνε – να τρώει καλαμαράκια στην Αλμυρή. Το πολύ πολύ να πέσει και κάνα φάσκελο.)
– Η καθυστέρηση σχεδιασμού έργων
– Τα “πλεονασματικά” ταμεία χωρίς (όπως προβλέπει ο νόμος) να μειώνονται τα δημοτικά τέλη
– Η απόλυτη ανυπαρξία συγκοινωνίας
και πολλά πολλά άλλα που θα δείτε σιγά σιγά να μπαίνουν στο προσκήνιο του δημόσιου διαλόγου.
Και άριστα πράττει ο κ. Πνευματικός από την πλευρά του (σήμερα θέτει θέμα Καλατράβα) και στηλιτεύει αυτού του είδους τα ζητήματα.
Γιατί έτσι είναι πρώην συνοδοιπόροι. Όταν θέλεις να “μοιάσεις”, δεν θα μοιάσεις μόνο στα καλά και συμφέροντα (σαλαμάκια, αγιογραφίες, κωλοτούμπες ΜΜΕ, απολυταρχική διοίκηση δημοτικού συμβουλίου και δημοτικών οργάνων). Θα μοιάσεις και στα άσχημα. Είναι μασίφ το πακέτο. Μονομπλόκ.