Μετά τη γραβιέρα ήρθε και το σαλάμι κάνναβης…!!!

86

Τη δυναμική της βιομηχανικής κάνναβης παγκοσμίως και την ολοένα αυξανόμενη ζήτηση από το καταναλωτικό κοινό έχει αρχίσει να εκμεταλλεύεται σταδιακά η εγχώρια βιομηχανία τροφίμων. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της εταιρείας «Τσέλιγκας Ντελικατέσεν», με έδρα στο Κερατσίνι, που μετά την μεγάλη επιτυχία της γραβιέρας κάνναβης που «έβγαλε» προ μηνών στην αγορά, λάνσαρε πρόσφατα, ένα ακόμα προϊόν, το σαλάμι κάνναβης Τσίλιγκο.

Όπως ανέφερε μιλώντας στον ΑγροΤύπο η υπεύθυνη της εταιρείας, που διαρκώς βρίσκεται σε συζητήσεις με ντόπιους παραγωγούς για απορρόφηση της παραγωγής βιομηχανικής κάνναβης, κ. Χριστίνα Καμπάκη «το νέο μας προϊόν, που έχει ήδη μεγάλη ζήτηση, παράγεται στη Μακεδονία σε συνεργαζόμενη μονάδα κρέατος και περιέχει αποφλοιωμένο σπόρο κάνναβης από την ίδια παρτίδα, που χρησιμοποιήσαμε και για την γραβιέρα κάνναβης».

Το σαλάμι κάνναβης της εταιρείας «Τσέλιγκας Ντελικατέσεν» παρασκευάζεται με προσθήκη σπόρων κάνναβης, αφού αφαιρεθούν άλλα μπαχαρικά, που χρησιμοποιούνται στο απλό σαλάμι και διατίθεται από το κατάστημα της εταιρείας προς 4,80 ευρώ το κιλό, αλλά και από άλλα καταστήματα.

Σημειώνεται πως η γραβιέρα κάνναβης (όπως και το σαλάμι κάνναβης) έχει λάβει πιστοποίηση από τον ΕΦΕΤ. Τιμήθηκε πρόσφατα με το βραβείο καινοτομίας στην 5η Εξποτρόφ 2018, παράγεται σε τυροκομική μονάδα στην Αργολίδα και πωλείται από το κατάστημα της εταιρείας προς 19,90 ευρώ το κιλό.

Ως γνωστόν οι σπόροι κάνναβης είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνες, Ωμέγα 3 και Ωμέγα 6 λιπαρά οξέα, αμινοξέα, φυτικές ίνες, βιταμίνη Ε και ιχνοστοιχεία, ενώ συμβάλλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Μέχρι στιγμής τα προϊόντα της εταιρείας παράγονται από εισαγόμενη κάνναβη, ωστόσο, αυτή διερευνά τις δυνατότητες συνεργασίας με Έλληνες παραγωγούς βιομηχανικής κάνναβης, για την απορρόφησή της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ