Μετακίνηση από νομό σε νομό: Ποιοι μπορούν να ταξιδέψουν τα Χριστούγεννα

121

Το μερικό άνοιγμα της αγοράς δεν σημαίνει την απόλυτη χαλάρωση των μέτρων. Εξακολουθεί να βρίσκεται σε ισχύ η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό, με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Είναι δεδομένο πως τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά από κάθε άλλα. Το lockdown παραμένει σε ισχύ και το γεγονός ότι έχει επιτραπεί η λειτουργία στα εποχιακά καταστήματα, ενώ θα ανοίξει και το λιανεμπόριο με τη μέθοδο του click away, δεν σημαίνει πως το πρόβλημα… λύθηκε και θα υπάρξει απόλυτη χαλάρωση.

Το αντίθετο μάλιστα, καθώς όπως έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους η κυβέρνηση το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα παραμένει υψηλό, ο κορονοϊός είναι ακόμα εδώ και δεν αποκλείεται αν παρατηρηθούν φαινόμενα συνωστισμού τα μέτρα να αυστηροποιηθούν εκ νέου. Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, εξακολουθεί να υφίσταται και η απαγόρευση μετακίνησης από τον έναν νομό στον άλλον.

Όπως έχουν ξεκαθαρίσει οι αρμόδιοι εδώ και μέρες, δεν θα επιτραπεί καμία μετακίνηση από τη μια περιφερειακή ενότητα σε μια άλλη. Ειδικότερα για όσους έχουν εξοχικά και προγραμματίζουν… διακοπές, θα πρέπει ήδη να το έχουν ξεχάσει και να κάνουν νέα σχέδια. Οι περιπτώσεις στις οποίες θα επιτραπούν μετακινήσεις είναι ελάχιστες κι αποτελούν τις εξαιρέσεις στον κανόνα της απαγόρευσης.

Συγκεκριμένα, έχει γίνει σαφές πως θα υπάρξει ευελιξία σε ό,τι αφορά επανένωση οικογενειών, με ανθρώπους που δουλεύουν σε διαφορετικό νομό από αυτόν που είναι τα άλλα μέλη της οικογένειας ή στην επιστροφή φοιτητών που παραμένουν στην πόλη που σπουδάζουν καθώς ήταν εκεί πριν από την εφαρμογή του lockdown.

Με βάση όσα έχουν ανακοινωθεί οι μετακινήσεις μεταξύ Περιφερειακών Ενοτήτων που θα επιτραπούν κατ’ εξαίρεση θα αφορούν:

  • λόγους υγείας
  • επαγγελματικοί λόγους
  • επιστροφή στη μόνιμη κατοικία
  • επανένωση οικογενειών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ