Με απόφαση Πέτρου Τατούλη γίνεται πραγματικότητα το σχολείο Αρχαίας Κορίνθου

65

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου το «Σχολικό Συγκρότημα Αρχαίας Κορίνθου (Δημοτικό Σχολείο)» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης  3.100.000,00  €.

Σύμφωνα με την απόφαση ένταξης θα κατασκευασθεί ένα νέο κτίριο στέγασης δημοτικού σχολείου, δυναμικότητας 200 μαθητών στη Δημοτική Κοινότητα Αρχαίας Κορίνθου του Δήμου Κορινθίων.

Το  σχολικό  συγκρότημα  θαείναι  διώροφο  συνολικής  επιφάνειας  2.575,09 m2.Στο ισόγειο προβλέπεται η κατασκευή 4 αιθουσών διδασκαλίας , αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, κυλικείο, χώρος φύλακα, γραφείο διευθυντή, γραφείο δασκάλων, γραφείο ψυχολόγου, βιβλιοθήκη-αναγνωστήριο, χώρος φαγητού, αποθήκη, χώροι υγιεινής (WC) και χώρος λεβητοστασίου. Στον όροφο προβλέπεται η κατασκευή 4 αιθουσών διδασκαλίας, 4 αιθουσών εργαστηρίων, χώρος γενικού αρχείου, γραφείο συλλόγου γονέων, αίθουσα τμήματος ένταξης και χώροι υγιεινής (WC αγοριών και κοριτσιών). Επίσης θα γίνει διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου με την κατασκευή γηπέδων μπάσκετ, βόλεϊ, φύτευση με γκαζόν και ασφαλτόστρωση του υπόλοιπου τμήματος, καθώς και περίφραξη περιμετρικά του περιβάλλοντα χώρου τού Σχολείου.

Με την κατασκευή του προτεινόμενου έργου, θα μεταστεγαστεί σε νέο κτίριο το δημοτικό σχολείου της Αρχαίας Κορίνθου, που τώρα λειτουργεί σε παλιό κτίριο ακατάλληλο και που δεν καλύπτει τις ανάγκες  μαθητών και εκπαιδευτικών. Το έργο με την ολοκλήρωσή του θα είναι πλήρως λειτουργικό και αξιοποιήσιμο.

Έχει επίσης ενταχθεί στο ΕΠ Πελοπόννησος 2014-2020, με απόφαση του κ. Πέτρου Τατούλη η κατασκευή του έργου «Κατασκευή πολυδύναμου νηπιαγωγείου πόλης Κορίνθου» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης  1.200.000,00€ και δικαιούχο τον Δήμο Κορινθίων για το οποίο έχει ήδη υπογραφθεί σύμβαση.

Με αποφάσεις του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου έχει επίσης χρηματοδοτηθεί από το Ε.Π. ΔΕΠΙΝ 2007-2013 η υλοποίηση και ολοκλήρωση της κατασκευής νέας πτέρυγας στο 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Κορίνθου και η κατασκευή νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείου στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Δήμου Κορίνθου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ