ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ ΚΘ’ ΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ (ΦΩΤΟ)

114

Με την παρουσία όλων των Κληρικών της Ι. Μητροπόλεώς μας πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018, το 29ο Ιερατικό Συνέδριο, στην «ΚΡΟΚΙΔΕΙΟ» ΑΙΘΟΥΣΑ στην Κόρινθο, υπό την προεδρία του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου.

Μετά την Θ. Λειτουργία, που τελέστηκε στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής από τον Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμο Παπαλεξόπουλο, Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως μας και Καθηγούμενο της Ι. Μονής Παναγίας «ΠΑΝΤΩΝ ΧΑΡΑ», τον Αιδεσ. Οικονόμο π. Πέτρο Τζέκο, τον Αιδεσ. π. Άγγελο Λιάκη, τον Ιεροδιάκονο π. Γεώργιο Μαρινάκη, και με την παρουσία του Σεβ. Ποιμενάρχου μας και όλων των Κληρικών της Ι. Μητροπόλεώς μας, πραγματοποιήθηκε η έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου.

Ομιλητής του Συνεδρίου ήταν ο Πανοσ. Αρ­χιμ. κ. Νικόδημος Ευσταθίου, Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, με θέ­μα: «Νέος Κανονισμός της Εκκλησίας της Ελλάδος υπ᾿ αριθμ.  305/2018 περί “Εφημερίων και Διακόνων”, (ΦΕΚ Α’ 153/22-8-2018)» ο οποίος με σαφήνεια και λόγο ρέοντα ανέλυσε κατ᾿ άρθρο και κατά παράγραφο τον Νέο Κανονισμό της Εκκλησίας της Ελλάδος περί  «Εφημερίων και Διακόνων», αποσαφηνίζοντας δια παραδειγμάτων από την εμπειρία του σημεία, τα οποία βοηθούν τους Ιερείς στην Εκκλησιαστική τους Διακονία σύμφωνα με τους Κανόνες της Αγιωτάτης Εκκλησίας μας υπό την σοφή καθοδήγηση του Μητροπολίτου τους.

Στην συνεχεία, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, αφού ευχαρίστησε θερμώς τον Πανοσιολογιώτατο ομιλητή, έλαβε τον λόγο και με επίγνωση, αφού εφέτος τυγχάνει μέλος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ενημέρωσε το σώμα των Κληρικών της Ι. Μητροπόλεως μας σχετικά με τα τεκταινόμενα γύρω από τις Συνταγματικές μεταρρυθμίσεις που αφορούν στον «χωρισμό Εκκλησίας – Κράτους», στην μισθοδοσία του Κλήρου κ.τ.ό δίδοντας την πεποίθηση στους υπ᾿ Αυτόν Κληρικούς ότι η Ελλαδική Εκκλησία αγωνιά και αγωνίζεται για το καλό του Λαού και της Εκκλησίας.

Μετά από διαλογική συζήτηση, αφού πολλοί Κληρικοί εξέφρασαν τον προβληματισμό τους και έλαβαν τις δέουσες απαντήσεις, σύσσωμος ο Ι. Κλήρος της Ι. Μητροπόλεως μας δια ψηφίσματος εδήλωσε την συμπαράσταση του στον Αρχιεπίσκοπο και στο Σώμα της Δ.Ι.Σ. για τις μέχρι τώρα ενέργειες των και εξουσιοδότησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο να ενεργήσει ό,τι πρέπει τόσο στην Δ.Ι.Σ. όσο και στην Ι.Σ.Ι. για τα ως άνω διαλαμβανόμενα κρίσιμα ζητήματα, που αφορούν τον Ι. Κλήρο και στον Χριστώνυμο Λαό της Πατρίδος μας.

Επίσης, έγιναν αναφορές στον Έρανο της Αγάπης, στην έκδοση και την διακίνηση του ημερολογίου για το έτος 2019 της Ι. Μητροπόλεως μας, που είναι αφιερωμένο στον «πολύ» Δαμασκηνό Παπανδρέου, Μητροπολίτη Κορινθίας, Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, Αντιβασιλέα και Πρωθυπουργό για το μεγάλο έργο που επετέλεσε στην Κορινθία, ιδιαιτέρως κατά και μετά τους σεισμούς του 1928, αλλά και στην Πατρίδα μας κατά τα μαύρα χρόνια της Γερμανικής Κατοχής.

Συζητήθηκαν επίσης άλλα τρέχοντα θέματα Υπηρεσιακά, Ποιμαντικά, Διοικητικά κ.λ.π. και έκλεισε η 29η Ιερατική Σύναξη με τις ευχές του Ποιμενάρχου μας για «καλά Χριστούγεννα» και «καλό Άγιο Δωδεκαήμερο»!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ