Με τα σώβρακα άφησαν τον ηγέτη του ακροδεξιού AfD στη Γερμανία

91

 

Έναν πρωτότυπο τρόπο βρήκε ένας άντρας να διαμαρτυρηθεί ενάντια σε έναν από τους ηγέτες της ακροδεξιάς “Εναλλακτικής για τη Γερμανία” (AfD), ο οποίος πριν από λίγες μέρες χαρακτήριζε τη ναζιστική περίοδο απλή “κουτσουλιά της ιστορίας” που δεν επιτρεπόταν να αμαυρώνει την χιλιόχρονη πορεία του γερμανικού έθνους.

Ο Αλεξάντερ Γκάουλαντ λοιπόν, είχε πάει για μπάνιο σε λίμνη κοντά στο σπίτι του, όταν αντιλήφθηκε ότι κάποιος πήρε τα ρούχα του και έφυγε, φωνάζοντας “Οι ναζί δεν έχουν θέση για μπάνιο εδώ!”, παρότι το τελευταίο δεν επιβεβαιώνεται από τις αστυνομικές αρχές, οι οποίες κλήθηκαν από άλλους λουόμενους, χωρίς – κατά δήλωσή του – να το επιθυμεί ο ίδιος. Ο ακροδεξιός ηγέτης παραπονέθηκε μάλιστα ότι του πήραν τα κλειδιά του σπιτιού, κάτι που τον ανάγκασε να αλλάξει κλειδαριές.

Εδώ και μέρες ο Γκάουλαντ βρίσκεται στο στόχαστρο της πολιτικής κριτικής για την σχετικοποίηση της ναζιστικής εποχής, ενώ μετά και το τελευταίο περιστατικό γίνεται δέκτης καυστικών σατιρικών σχολίων, με χρήστες των κοινωνικών δικτύων να έχουν δημιουργήσει το hashtag #bathingfun, με την εικόνα του Γκάουλαντ να γυρνά σπίτι του με το μαγιώ να κάνει το γύρο του γερμανικού διαδικτύου.

Με πληροφορίες από: haz.de

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ