Με τροπολογία του Βορίδη η ΕΑΣ Κιάτου και οι δεκάδες εργαζόμενοι της…δικαιώνονται

105

Κίνηση ματ από τον υπουργό Μάκη Βορίδη που με αυτό τον τρόπο κρατά ανοικτές τις 8 ΕΑΣ που είχε βάλει στο στόχαστρο ο ΣΥΡΙΖΑ…

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης &Τροφίμων, με τροπολογία στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, καταργεί την εφαρμοστική του νόμου 4384/2016 Κοινή Υπουργική Απόφαση με αριθμό 2915/139400/ 27.12.17 (ΦΕΚ 121/ 24.1.2018) που στην ουσία έβαζε ποινή με αναδρομική ισχύ την οριστική διαγραφή των ΕΑΣ και μεταξύ αυτών και την ΕΑΣ Κιάτου.

Διαγράφει τις Ανώνυμες Συνεταιριστικές Εταιρείες από το Μητρώο Συνεταιρισμών, καταργώντας την άσκηση εποπτείας από το ΥΠΑΑΤ, τις μετατρέπει δηλαδή σε απλές ανώνυμες εταιρείες.

Αυτό το έκανε μεταθετοντας τον χρόνο εφαρμογής για τον Μάρτιο 2020, λέγοντας ότι δεν είχαν το χρόνο να προσαρμοστούν στον νόμο 4384/2016.

Έναν νόμο που είχε βγει χωρίς όμως να προβλέπει την ποινή που με τροπολογία πρόσθεσε μετά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ βάζοντας στο στόχαστρο της ΕΑΣ ΚΙΑΤΟΥ.

Αναμφίβολα πρόκειται για μία μεγάλη δικαίωση της ΕΑΣ Κιάτου η οποία και ήταν από τους πρωτεργάτες της ακύρωσης της συγκεκριμένης τροπολογίας.

Μία τροπολογία που αν είχε εφαρμοστεί θα έκλεινε η ΕΑΣ Κιάτου και θα βρίσκονταν στο δρόμο οι δεκάδες εργαζόμενοι της.

Μάλιστα η εξέλιξη αυτή ανάγκασε τον ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας να βγάλει ανακοίνωση που στην ουσία στρέφεται κατά του υπουργού λέγοντας ότι με αυτήν καταστρατηγεί το νόμο. Ένα νομο που στην ουσία ήταν φωτογραφικός για να κλείσει η ΕΑΣ Κιάτου.

πηγή-ekorinthos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ