“Με 200 ευρώ το μήνα μπορεί κανείς να επιβιώνει” δήλωσε ανερυθρίαστα ο Άδωνις(vid)

95

“Διαμαντάκια” έβγαλε η παρουσία του Άδωνι Γεωργιάδη στην προωινή εκπομπή του ΟΡΕΝ!

Αφού μάθαμε ότι λεφτά δεν υπάρχουν για 13η σύνταξη και δεν θα γίνει καμία άυξηση στον κατώτατο μισθό αν δεν συμφωνήσουν όλοι οι κοινωνικοί εταίροι, ο υπουργός Ανάπτυξης που όλο περιμένει τις μπουλντόζες στο Ελληνικό να πάρουν μπροστά δήλωσε, όταν η συζήτηση στράφηκε στο ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης), ότι “υπάρχει μελέτη που λέει ότι αν έχει κάποιος  200 ευρώ το μήνα εισόδημα μπορεί να επιβιώνει“!

Έσπευσε βέβαια να προσθέσει ότι “δεν λέω ότι με αυτό ζει όπως πρέπει…”

Γιάννης Αγγελέτος@aggeletos1

ο Αδωνις Γεωργιαδης αναφέρθηκε σε μελέτη
που σύμφωνα με αυτη
εβαλαν το ΚΕΑ στα 200€ το μηνα

«αν έχει κάποιος 200 ευρώ το μήνα εισόδημα,
μπορεί να επιβιώνει»
χωρις όμως να ονομάσει τη μελέτη….

Embedded video

Αλλά εντάξει μπορεί να επιβιώνει κάποιος, πώς κάνετε έτσι; Εξάλλου, μπορεί να μην εννοούσε ο άνθρωπος στην Ελλάδα.

Από την άλλη βέβαια, δεν είναι και εντελώς “αθώα” η χρονική συγκυρία που φαίνεται να ανοίγει η συζήτηση για το πόσα λεφτά χρειάζεται κάποιος για να επιβιώσει. “Να επιβιώσει”. Ας το πούμε άλλη μία φορά “να επιβιώσει”. Όχι να ζήσει αλλά να “επιβιώσει”.

Ενδεχομένως πρόκειται για άλλο ένα “σύμπτωμα” της απίστευτης “όρεξης” με την οποία ανέβηκε η Νέα Δημοκρατία στην εξουσία, η οποία εκδηλώθηκε με περικοπή διαφόρων κοινωνικών παροχών, με πιο πρόσφατο “θύμα” το κοινωνικό μέρισμα.

Έρχεται,δε, και “κουμπώνει” υπέροχα με τη διακήρυξη του υπουργού Οικονομικών Χρ.Σταϊκούρα ότι μιθωτός με 524 ευρώ εισόδημα το μήνα είναι μεσαία τάξη. 524 ευρώ η μεσαία τάξη, 200 ευρώ η κατώτερη, όλα επιτελικά “νοικοκυρεμένα”…

Φυσικά, όπως πρότεινε και χρήστης του Twitter, αν υπάρχει ανάγκη να ζήσουν οι πολίτες της Ελλάδας πιο…λιτά, μπορεί το “τσεκούρωμα” να αρχίσει, αντί για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα ή τον κατώτατο μισθό  από άλλες αμοιβές,  όπως για παράδειγμα από τη βουλευτική αποζημίωση. Τι καλύτερο από το να δώσουν οι ταγοί του έθνους το παράδειγμα μειώνοντας στο ελάχιστο το εισόδημά τους, αφού ακόμα και με 200 ευρώ, σύμφωνα με “κάποια” μελέτη που επικαλείται ο κ.Γεωργιάδης, μπορεί κανείς να επιβιώσει;

Νίκος Παππάς@nikospappas16

“200 ευρώ φτάνουν για επιβίωση”.
Ντροπή.

Embedded video

692

Twitter Ads info and privacy
thefaq.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ