Με 4 βραβευμένες ακτές υποδέχεται ο δήμος Κορινθίων την τουριστική σεζόν!

188

Ήταν δέσμευση που έγινε πράξη. Οι παραλίες του δήμου Κορινθίων αναβαθμίζονται και πιστοποιούνται. Το απόγευμα της Δευτέρας 16 Μαΐου 2020 , η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικός Χειριστής του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζια Σημαία” στη χώρα μας, ανακοίνωσε  τις παραλίες που λαμβάνουν το ευρωπαϊκό εύσημο της Γαλάζιας Σημαίας για την φετινή σεζόν. Ο Δήμος Κορινθίων αυξάνει τις πιστοποιημένες παραλίες του από μια σε 4!

Πρόκειται για τις παραλίες Κορίνθου (Καλάμια, η Γαλάζια σημαία κυματίζει από το περσινό καλοκαίρι), Ποσειδωνίας, Αλμυρής και Κόρφου!

Η δημοτική αρχή από την ανάληψη των καθηκόντων της στόχευσε το πρόγραμμα της Γαλάζιας Σημαίας. Με πολλή δουλειά και την εθελοντική προσφορά της κ.Δήμητρας Δανιήλ Σκόνδρα η οποία διαθέτει μεγάλη εμπειρία στο πρόγραμμα, κατέθεσε φάκελο υποψηφιότητας και προετοίμασε το καλοκαίρι του 2020 την παραλία «Καλάμια» επιτυγχάνοντας την πιστοποίηση της. Η Γαλάζια σημαία κυμάτισε στην παραλία της Κορίνθου τον Ιούνιο του 2021. Την ίδια σεζόν κατατέθηκαν φάκελοι για 3 ακόμα παραλίες, της Αλμυρής, του Κόρφου και της Ποσειδωνίας. Οι ακτές προετοιμάστηκαν, οι φάκελοι κατατέθηκαν και χθες ανακοινώθηκε η πιστοποίηση τους!

«Οι πιστοποιημένες με γαλάζια σημαία ακτές αποτελούν για τους επισκέπτες και του τουρίστες σημείο αναφοράς για την επιλογή του τόπου τον οποίον θα επισκεφτούν. Η πιστοποίηση φέτος τεσσάρων ακτών με γεμίζει ικανοποίηση, ευχαριστώ όσους εργάστηκαν και εργάζονται για το αποτέλεσμα και δεσμεύομαι πως η προσπάθεια μας δεν σταματά εδώ» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος.

Στην εκδήλωση ανακοίνωσης των πιστοποιημένων ακτών χθες στην Γλυφάδα, τον Δήμαρχο Κορινθίων εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Εξυπηρέτησης του Πολίτη κ.Τιμολέων Πιέτρης ο οποίος ανέφερε: “Η βράβευση των 4 ακτών μας σημαίνει πως πληρούμε και τις 33 προδιαγραφές που απαιτούνται απο την γαλάζια σημαία και πως με απόλυτη ασφάλεια οι λουόμενοι και οι μόνιμοι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες , θα απολαμβάνουν το μπάνιο τους στον Δήμο Κορινθίων !Συνεχίζουμε με αγάπη, δουλειά ,και σχέδιο κάθε μέρα για έναν καλύτερο Δήμο Κορινθίων ! Ευχαριστώ τον Δήμαρχο κ.Νανόπουλο για την εμπιστοσύνη και την αποτελεσματική μας συνεργασία , την κα Δανιήλ , τις υπηρεσίες του Δήμου , τους συνεργάτες μου , και όλους τους αντιδημάρχους και αιρετούς για την συνεργασία μας και το επιθυμητό αποτέλεσμα !»Η «Γαλάζια Σημαία» αποτελεί το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνώς οικολογικό σύμβολο ποιότητας στον κόσμο. Απονέμεται από το 1987, σε ακτές και μαρίνες οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης. Τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού, δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη «Γαλάζια Σημαία» όταν επιλέγουν τους προορισμούς που προτείνουν στους πελάτες τους, ως εγγύηση των υψηλής ποιότητας υπηρεσιών που προσφέρονται στην ακτή, αλλά και της προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.

Το ΥΠΕΝ, διά της γενικής γραμματείας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, υποστηρίζει ενεργώς το πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία» ομοίως και η  Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) η οποία προτρέπει τους ΟΤΑ στην τήρηση της εφαρμογής των κριτηρίων του.

Ο Δήμος Κορινθίων γνωρίζοντας τα διεθνή στάνταρς και «χτίζοντας» την τουριστική του ταυτότητα βήμα – βήμα αποτελεί  ενεργό μέλος του προγράμματος και με ικανοποίηση θα υψώσει το φετινό καλοκαίρι  την γαλάζια σημαία  σε 4 ακτές του!