Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών”είμαστε όλοι ανεξαιρέτως θνητοί και ευάλωτοι”

71

Συγκλονισμένος είναι ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών από την απώλεια του μακαριστού Μητροπολίτη Λαγκαδά, τον οποίο γνώριζε εδώ και 23 χρόνια. Ο Σεβασμιότατος κ. Συμεών στέλνει μήνυμα προς όλους τονίζοντας ότι “οφείλουμε να κατανοήσουμε ότι είμαστε όλοι ανεξαιρέτως θνητοί και ευάλωτοι και ότι θα πρέπει να εντείνουμε την ενεργοποίηση της προσωπικής μας ευθύνης, ιδιαίτερα για τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού”.

Σε δήλωσή του ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας αναφέρει χαρακτηριστικά: “η κοίμηση ενός νέου στην ηλικία, πλην ευπαθούς στην υγεία, φερέλπιδος αδελφού ιεράρχη, του Μητροπολίτου Λαγκαδά κυρού Ιωάννη, τον οποίο προσωπικά γνώριζα εδώ και 23 χρόνια, μας γεμίζει κατ’ άνθρωπον θλίψη, αλλά και δυναμώνει την καρδιά μας να προσευχηθεί για την ψυχή του.

Ο θάνατός του εν μέσω της δοκιμασίας της πανδημίας είναι μία ακόμη δυνατότητα για όλους μας να κατανοήσουμε ότι είμαστε όλοι ανεξαιρέτως θνητοί και ευάλωτοι και ότι θα πρέπει να εντείνουμε την ενεργοποίηση της προσωπικής μας ευθύνης, ιδιαίτερα για τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, στις οποίες ανήκε και ο μακαριστός Ιεράρχης, παρά το νέον της ηλικίας του.

Οφείλουμε με αγάπη να προστατεύσουμε ο ένας τον άλλο και όλοι μαζί το σύστημα υγείας της πατρίδας μας και κυρίως τους ευάλωτους αδελφούς μας.»

Πηγή: lamiareport.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ