Μητσοτάκης: Αν χρειαστεί να δώσω το παράδειγμα, θα κάνω πρώτος το εμβόλιο για τον κορονοϊό

96

Στο εμβόλιο κατά του κορονοϊού αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη Θεσσαλονίκη. Εξέφρασε την αισιοδοξία “πως θα έχουμε εμβόλια, και όχι μόνο ένα εμβόλιο, που θα είναι απολύτως ασφαλή και αρκούντως αποτελεσματικά σχετικά σύντομα”. Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε πως θα έχουμε αρκετές ποσότητες εμβολίων, αν και δεν μπορεί να ξέρει πόσο σύντομα, αλλά η Ελλάδα είναι σε όλα τα συμβόλαια προαγοράς. Το εμβόλιο, όπως είπε, θα διατεθεί δωρεάν με μία προτεραιοποίηση από την Επιτροπή Εμβολιασμού.

“Το πρόβλημά μας θα είναι άλλο, θα είναι να πείσουμε τους Έλληνες ότι πρέπει να εμβολιαστούν” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, δηλώνοντας απολύτως πεπεισμένος ότι το εμβόλιο θα είναι ασφαλές, όσο ασφαλές είναι το εμβόλιο της γρίπης.

Ο Πρωθυπουργός είπε ότι θα χρειαστεί να γίνει μια προσπάθεια ενημέρωσης της κοινής γνώμης για την ασφάλεια του εμβολίου και την ανάγκη να εμβολιαστούμε όλοι. “Αν πρέπει για λόγους συμβολισμού πρώτος να εμβολιαστώ για να δώσω το παράδειγμα, θα το κάνω εγώ και η οικογένειά του με πολύ μεγάλη χαρά.

Το ίδιο πρέπει να γίνει με πολλούς σοβαρούς ανθρώπους που πρέπει να δείξουν ότι δεν φοβούνται και ότι οι παρενέργειες είναι αμελητέες μπροστά στο μεγάλο όφελος που δίνει το εμβόλιο” τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ