Μητσοτάκης: Θα φύγουν όπως ακριβώς τους αξίζει – Όχι απλά ηττημένοι, αλλά απαξιωμένοι – ΤΩΡΑ

62

ΔΕΘ 2018: LIVE η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη (pics)

Με κεντρικό σύνθημα «Μπορούμε», ο πρόεδρος της ΝΔ παρουσιάζει το όραμα και το σχέδιό του για την επόμενη μέρα στην Ελλάδα, από το Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης», στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

 

Κατά μέτωπο επίθεση με το… καλημέρα

Ανοίγοντας την ομιλία του, ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή την τραγωδία στο Μάτι.
«Η συγκυρία (της φετινής ΔΕΘ), μετατρέπεται σε θλιβερό επίλογο μιας αποτυχημένης κυβέρνησης. Στο χαμηλότερο σημείο ενός κατήφορου, που διαρκεί περίπου τέσσερα χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κλιμακώνοντας, δε, τα πυρά του, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως με τα πεπραγμένα της κυβέρνησης, «το συμβόλαιο που μας κρατούσε ενωμένους ως κοινωνία, αυτή η άρρηκτη συμφωνία εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και πολιτείας, μεταξύ παραγωγής και οικονομίας, έχει σπάσει».

«Το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, το κράτος δικαίου ως τελευταίο καταφύγιο των πιο αδύναμων, μια οικονομία που δημιουργεί καλές δουλειές και ευκαιρίες προόδου για τους πολλούς» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Όλα αυτά συνθέτουν το συμβόλαιο εμπιστοσύνης μεταξύ κοινωνίας και κράτους», συνέχισε, τονίζοντας: «Όλα αυτά οι πολίτες εμπιστεύονται με την ψήφο τους τους πολιτικούς. Δυστυχώς όλα αυτά σήμερα τίθενται υπό αμφισβήτηση. Το ζούμε πλέον στις μεγάλες καταστροφές που συνέβησαν το τελευταίο διάστημα από την ανικανότητα της Πολιτείας να ανταποκριθεί ακόμη και στις στοιχειώδεις λειτουργίες της. Το είδαμε στην εθνική τραγωδία της 23ης Ιουλίου στο Μάτι».

Περιέγραψε, δε, με μελανά χρώματα την κατάσταση που συναντά στις περιοδείες του ανά την Ελλάδα, σημειώνοντας πως η χώρα «σήμερα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι».

Στο πλαίσιο αυτό, προειδοποίησε πως «ο κίνδυνος για την πατρίδα μας δεν έχει περάσει. Όσο η χώρα δεν δανείζεται από τις αγορές η θέση της παραμένει εξαιρετικά επισφαλής».

«Μπορούμε και θα τα καταφέρουμε»

«Ζητώ από τους Έλληνες να δουλέψουμε όλοι μαζί για να χτίσουμε ένα νέο συμβόλαιο εμπιστοσύνης που θα στηρίζεται πάνω στην αξιοκρατία, την εργατικότητα, την ασφάλεια, τη δικαιοσύνη, τις ευκαιρίες για όλους. Μπορούμε. Και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε», συνέχισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εξέφρασε δε την ελπίδα να επισκεφτεί την επόμενη ΔΕΘ ως πρωθυπουργός για να την εγκαινιάσει.

«Όσο η χώρα δεν δανείζεται από τις αγορές, η θέση της παραμένει εξαιρετικά επισφαλής. Αντιμέτωποι με αυτή την πραγματικότητα, οφείλουμε όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Και η πολιτική ηγεσία, αλλά και οι πολίτες. Πιστεύω στους Έλληνες που μπορούν να βγάλουν τον καλύτερο εαυτό τους, ακόμη και όταν το κακό μας περικυκλώνει», υποστήριξε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

«Στο Μάτι, στα αποκαΐδια της καταστροφής, ξεπήδησε, από τα σπλάχνα της ίδιας της κοινωνίας μια ακτίδα ελπίδας. Την προσέφεραν ανώνυμα χιλιάδες Έλληνες με τη μαζική τους κινητοποίηση και την αλληλεγγύη τους. Την προσέφεραν οι απλοί πυροσβέστες, οι αστυνομικοί, οι άνθρωποι του συστήματος υγείας που με αυταπάρνηση βοήθησαν, όπως και όσο μπορούσαν. Την ίδια ακτίδα ελπίδας προσφέρουν για την οικονομία και την κοινωνία οι ξεχασμένοι ήρωες της καθημερινότητας. Εκείνοι που δεν το βάζουν κάτω. Που δεν χάνουν το κουράγιο τους. Είναι οι Έλληνες που ξυπνάνε νωρίς και δουλεύουν σκληρά».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, υπογράμμισε επίσης πως η Ελλάδα «δεν περιμένει μόνο να της δώσουμε μια ανάσα αλλά να της ανοίξουμε την πόρτα στο μέλλον (…)Οι Έλληνες δεν ζητούν ούτε διορισμούς ούτε παροχές. Ζητούν ευκαιρίες. Δεν θέλουν να εγκλωβιστούν στη φτώχεια, αλλά να διεκδικήσουν το δικαίωμα στην προκοπή».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ φεύγει, η αναγεννημένη Ελλάδα έρχεται»

Στρέφοντας εκ νέου τα πυρά του κατά της κυβέρνησης, είπε: «Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κατέστρεψαν ό,τι θετικό υπήρχε από το χθες και ανέδειξαν τις χειρότερες όψεις του. Δεν ζούμε σήμερα το πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου της νέας μεταπολίτευσης. Αλλά το τελευταίο. Τον θλιβερό επίλογο μιας εποχής που τελειώνει με πόνο και βουβή παραίτηση. Θα φύγουν όπως τους αξίζει. Όχι απλώς ηττημένοι αλλά κυρίως απαξιωμένοι. Μέσα στην κατάρρευσή τους όμως, οφείλουμε να αναζητήσουμε τα συμπεράσματα που θα ανατάξουν την πατρίδα μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ φεύγει, αλλά η αναγεννημένη Ελλάδα έρχεται».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ