Μητσοτάκης -παράταση για την α’ κατοικία σε… 3 μήνες “Βγαίνουμε απο το σπίτι”

78

Πολύ σημαντικές ανακοινώσεις για την πραγματική οικονομία εν μέσω πανδημίας έκανε από το βήμα της βουλής ο πρωθυπουργός. Ο Κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι δίνεται παράταση τριών μηνών για την πρώτη κατοικία. Μαζί με την παράταση αυτή, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα συνεχιστεί η στήριξη από το κράτος όλων των εργαζομένων που παραμένουν κλειστές οι επιχειρήσεις τους.

Βρίσκομαι σήμερα εδώ για να στηρίξω την σταθερή λειτουργία κοινοβουλίου, ανεξάρτητα από τις έκτακτες συνθήκες, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινώντας την ομιλία του στον Ολομέλεια της Βουλής για τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας.

Η Βουλή συνεχίζει να λειτουργεί και η έκκληση που κάνω είναι να σταματήσουμε την συζήτηση για τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησε το κοινοβούλιο τους τελευταίους μήνες, είπε.

Το Κοινοβούλιο θα επανέλθει στην κανονική του λειτουργία με πλούσιο νομοθετικό έργο 26 νομοσχεδίων έως τα τέλη Ιουλίου, σημείωσε επαναλαμβάνοντας όσα είπε και χθες στο υπουργικό συμβούλιο.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ενίσχυση του ΕΣΥ εν μέσω πανδημίας εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στο ιατρικό προσωπικό. Ξοδέψαμε πολλά χρήματα πετύχαμε τον πρώτο υγειονομικό στόχο που είχαμε θέσει, είπε.

Τόνισε ότι οι συνέπειες της πανδημίας είναι δραματικές και πολυεπίπεδες με πολλά θύματα, αλλά κανέναν ένοχο που θα κληθεί να λογοδοτήσει.

Άμεση ήταν η απάντησή μας, έπρεπε να εγγυηθεί το κράτος για την προστασία της υγείας του πολίτη, συμπλήρωσε.

Μια σειρά από έκτακτα μέτρα προστέθηκαν στην φαρέτρα της χώρας. Η απαλλαγή από δημοσιονομικές δεσμεύσεις του παρελθόντος μας επέτρεψε να απλώσουμε ένα δίχτυ προστασίας, η φθηνότερη πρόσβαση τραπεζών σε ρευστότητα και διάφορα άλλα εργαλεία δίνουν περισσότερους πόρους προς επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενους, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Όλα έγιναν με γνώση και σύνεση μπροστά σε έναν πόλεμο που θα κρατήσει πολύ και πρέπει να κρατήσουμε εφεδρείες, υπογράμμισε.

Στόχοι μας ήταν η ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων, η στήριξη των απασχολούμενων και η προστασία απασχόλησης, είπε κάνοντας εκτενή αναφορά στα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή για την στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων.

Είναι ένα συνεκτικό πρόγραμμα πολλών παρεμβάσεων που διαμορφώνουν μια ομπρέλα προστασίας πάνω από την εργασία και την επιχειρηματικότητα, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Το λεφτόδεντρο μαράθηκε οριστικά το 2015»

Απαντώντας στην κριτική από την αντιπολίτευση, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είχε ένα φιλόδοξο σχέδιο τις λεπτομέρειες του οποίου ακόμη δεν έχει αποκαλύψει. Προτείνετε «ξοδέψτε» χωρίς να λέτε πότε και για ποιους. Αυτό που κάνετε είναι να ποτίζετε ένα δέντρο που δεν υπάρχει πια. Το λεφτόδεντρο μαράθηκε οριστικά το 2015, είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ