Μη φοβάσαι το Αλτσχάιμερ αν τρως αυτές τις 6 τροφές

64

Και οι περισσότερες βρίσκονται ήδη στο ντουλάπι της κουζίνας σου.

Είναι αυτονόητο ότι οι δίαιτες και ο τρόπος ζωής μας έχουν τεράστιο αντίκτυπο στο μυαλό και το σώμα μας, αλλά οι σύνθετοι τρόποι με τους οποίους οι καθημερινές μας αποφάσεις –από το φαγητό που τρώμε μέχρι τις ώρες ύπνου που λαμβάνουμε– αλληλοεπιδρούν στη γενικότερη υγεία μας είναι δύσκολο να προσδιοριστούν.

Όταν πρόκειται για την αποφυγή συγκεκριμένων ασθενειών, όπως η νόσος του Αλτσχάιμερ – μια μορφή άνοιας που επηρεάζει τη μνήμη, τη σκέψη και τη συμπεριφορά – είναι σημαντικό να επενδύσουμε ενεργά σε τρόφιμα που μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη.

Εξάλλου, η νόσος του Αλτσχάιμερ αυξάνεται ραγδαία στις ΗΠΑ, ενώ σύμφωνα με την Ένωση Αλτσχάιμερ, περισσότεροι από πέντε εκατομμύρια Αμερικανοί ζουν σήμερα με τη νόσο, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί σε 16 εκατομμύρια μέχρι το 2050. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το Αλτσχάιμερ είναι πιο διαδεδομένο στις γυναίκες.

Αν και οι αιτίες της νόσου είναι σε μεγάλο βαθμό άγνωστες, η γενετική θεωρείται ότι παίζει σημαντικό ρόλο. Ως αποτέλεσμα, η πρόληψη είναι μια γκρίζα περιοχή χωρίς συγκεκριμένες απαντήσεις. Οι ερευνητές συμφωνούν ότι η άσκηση και μια υγιεινή διατροφή είναι τα πιο σημαντικά βήματα στην πρόληψη της νόσου του Αλτσχάιμερ.

Παρακάτω θα διαβάσεις ποιες είναι οι 6 τροφές οι οποίες βοηθούν κατά πολύ στη μείωση του κινδύνου για εμφάνιση της νόσου.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο webkorinthos

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ