Μοσχάρι κοκκινιστό με μελιτζάνες & πιλάφι

2763

Μαγειρεύουμε μοσχάρι κοκκινιστό με μελιτζάνες, ένα πιάτο που συνδυάζει τις πρωτείνες του κόκκινου κρέατος με λαχανικά γιατί μας το ζήτησε η φίλη μας η Ζαχαρούλα.

Ο συνδυασμός λαχανικών με κρέας δίνει πάντα επιτυχημένα
αποτελέσματα.

Η αυθεντική εκδοχή της συνταγής, απαιτεί τηγάνισμα της μελιτζάνας (εάν βρούμε χρησιμοποιούμε την ποικιλία “τσακώνικες” που είναι γλυκές και γευστικές χωρίς πολλά σπόρια) . Εδώ το μαγειρεύουμε ελαφριά,  αποφεύγοντας το τηγάνισμα. Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τις μελιτζάνες (γιατί συρρικνώνονται με το ψήσιμο) και τις ψήνουμε στον φούρνο. ‘Οταν είναι σχεδόν έτοιμο το κοκκινιστό τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα.

Η συνέχεια εδώ