ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ…ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

122
 Το Μουσικό Σχολείο Κορίνθου λειτούργησε για πρώτη φορά το 2007. Είναι το μοναδικό σχολείο στο είδος του σε ολόκληρο τον νομό Κορινθίας…
Πρόκειται ουσιαστικά για ένα ΔΗΜΌΣΙΟ σχολείο που απευθύνεται στους μαθητές του Νομού Κορινθίας. Διδάσκοντα ΌΛΑ τα μαθήματα γενικής παιδείας, ότι θα έκανε δηλαδή ο μαθητής και σε ένα κανονικό σχολείο, επιπλέον όμως διδάσκονται και μαθήματα μουσικής παιδείας. Γι αυτό τον λόγο το σχολικό ωράριο επεκτείνεται στις 9 διδακτικές ώρες.
 
Στους μαθητές παρέχεται επίσης δωρεάν μετακίνηση και σίτιση, λόγω του εκτεταμένου ωραρίου.
Από την Α Γυμνασίου ακόμα, πέρα από τα μαθήματα Γενικής Παιδείας που διδάσκονται στα υπόλοιπα Γυμνάσια, διδάσκονται τα εξειδικευμένα μουσικά μαθήματα : Ιστορία της Τέχνης, Θέατρο, Κριτική Μουσική Ακρόαση, Θεωρία και Πράξη Ευρωπαϊκής Μουσικής, Ελληνική Παραδοσιακή Μουσική, Ατομικό Όργανο Επιλογής, Πιάνο (ως υποχρεωτικό όργανο), Ταμπουράς (ως υποχρεωτικό παραδοσιακό όργανο), Χορωδία και Μουσικά Σύνολα.
Το Μουσικό Σχολείο αναπτύσσει τη δημιουργικότητα, το ταλέντο και την ευαισθησία των μαθητών, ειδικότερα σε θέματα πολιτισμού. Αυτό επιτυγχάνεται και μέσα από τη συμμετοχή του σε πολλές μουσικές εκδηλώσεις, σε περιβαλλοντικά προγράμματα, σε εκπαιδευτικές εκδρομές κλπ
Οι μαθητές μπορούν να εγγραφούν στο Μουσικό Σχολείο έπειτα από εισαγωγικές εξετάσεις.
Δικαίωμα φοίτησης έχουν όσοι μαθητές κατοικούν στον νομό Κορινθίας
Η εισαγωγή των μαθητών στην Α Τάξη του Μουσικού Σχολείου Κορίνθου γίνεται με ειδική διαδικασία ενώπιον Επιτροπής του Υπουργείου Παιδείας. Οι επιτροπές για προφανείς λόγους ΔΕΝ αποτελούνται από καθηγητές του σχολείου μας.
Να τονιστεί εδώ ότι : ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ !!!!
Δικαίωμα εγγραφής έχουν όσοι μαθητές έχουν περάσει με επιτυχία τη διαδικασία επιλογής οπότε μπορούν να φοιτήσουν στην Α τάξη. Εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις μπορούν να γραφτούν στην Β ή και στην Γ τάξη αφού προηγουμένως δώσουν εξετάσεις επάνω στην ύλη των μουσικών μαθημάτων της αντίστοιχης τάξης.
Η διαδικασία επιλογής περιλαμβάνει προφορική και γραπτή δοκιμασία.
Προφορικά ο μαθητής καλείται να προετοιμάσει ένα τραγούδι της επιλογής του και να το τραγουδήσει, να συνοδέψει ρυθμικά το τραγούδι της επιλογής του χτυπώντας παλαμάκια, να επαναλάβει ρυθμικά σχήματα που θα του δοθούν, να διακρίνει το τονικό ύψος φθόγγων που θα του δοθούν υψώνοντας ή κατεβάζοντας το χέρι του ανάλογα με το τονικό ύψους που ακούει κάθε φορά (ψηλότερη ή χαμηλότερη νότα), να επαναλάβει ένα μελωδικό κομμάτι που θα του δοθεί στο ξυλόφωνο. Τέλος, προαιρετικά, αν γνωρίζει κάποιο μουσικό όργανο έχει τη δυνατότητα να εκτελέσει ένα ολιγόλεπτο μουσικό κομμάτι της επιλογής του.
Στα γραπτά, θα ακούσει ηχογραφημένα κομμάτια μουσικής και καλείται να διακρίνει τις ομάδες των οργάνων (έγχορδα, πνευστά, κρουστά), να αναγνωρίσει το πλήθος των μουσικών οργάνων που ακούγονται και να αναγνωρίσει το είδος της μουσικής που ακούγεται.
Οι μαθητές που θα έχουν υποβάλει αίτηση για συμμετοχή στην διαδικασία επιλογής θα ενημερωθούν εγκαίρως τηλεφωνικά για την ακριβή ημερομηνία της διαδικασίας, που διενεργείται κατά τον μήνα Ιούνιο στο χώρο του Σχολείου μας.
Σκοπός της διαδικασίας επιλογής δεν είναι η εξέταση των μουσικών γνώσεων αλλά το εάν ο μαθητής μπορεί να δεχτεί μουσική εκπαίδευση.
Οι εγγραφές για συμμετοχή στις εισαγωγικές εξετάσεις του Μουσικού Σχολείου Κορίνθου έχουν αρχίσει και συνεχίζονται μέχρι 31 Μαΐου 2019.
Αιτήσεις μπορείτε να βρείτε στα γραφεία του Σχολείου μας.
Το σχολείο μας βρίσκεται στην οδό ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑΣ 94 (πρώην εκπαιδευτήρια ΚΑΤΣΟΥΛΗ, κοντά στα JUMBO), Περιοχή Σπηλιά Βαρνάβα, Τ.Κ. 20100
Τηλέφωνα επικοινωνίας : 2741024887 – 2741080251
 
Ενημερωθείτε από τα site του σχολείου μας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ