“Μπάχαλο” διεκόπη πάλι το Περιφερειακό «για ψύλλου πήδημα»…”γελάει”μαζί τους όλη η Πελοπόννησος

1275

Διεκόπη για την ερχόμενη Δευτέρα η συνεδρίαση Για μία ακόμα φορά η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου δεν είχε ηρεμία και δεν διεξήχθη με νηφαλιότητα και με πολιτικό πολιτισμό, όπως θα ήθελε κανείς να συμβαίνει στο ανώτερο όργανο της Περιφέρειας και μεταξύ αιρετών –εκπροσώπων του λαού.

Αφορμή για την ένταση και τις συνεχείς διακοπές στη συνεδρίαση αποτέλεσε το αίτημα της ανεξάρτητης περιφερειακής συμβούλου Μαργαρίτας Σπυριδάκου να τεθεί προς ψήφιση στο σώμα και να συζητηθεί η «αποπομπή» της με αίτημα του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα από την ΕΝΠΕ.

Ο Πρόεδρος του σώματος Γιάννης Μαλτέζος σημείωσε πως δεν υπάρχει λόγος συζήτησης γιατί το θέμα αφορά σε άλλο όργανο, ενώ σύμβουλοι της μειοψηφίας ζήτησαν να γίνει ψηφοφορία με αποτέλεσμα η διαφωνία να φέρει ένταση και υψηλούς τόνους, ενώ φράσεις που ακούστηκαν οδήγησαν και στη δεύτερη διακοπή της συνεδρίασης, η οποία και κράτησε αρκετά.

Με την επαναφορά στη συνεδρίαση ο κ. Μαλτέζος επανέλαβε πως το θέμα δεν αφορά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Οργάνου και παρά τις αντίθετες απόψεις επέμεινε να μην γίνει συζήτηση και το θέμα να έρθει σε επόμενη συνεδρίαση με την διαδικασία της συλλογής υπογραφών ή να γίνει προσφυγή στην αρμόδια επιτροπή αν θεωρούν οι σύμβουλοι ότι δεν ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία. Τελικά αφού δεν βρέθηκε λύση το Περιφερειακό Συμβούλιο διεκόπη οριστικά για την ερχόμενη Δευτέρα 23 Μαίου.

Να σημειώσουμε πως η διακοπή δεν επέτρεψε να συζητηθεί και το εκτός ημερήσιας διάταξης που ετέθη από τον τέως Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα σχετικά με την εξαίρεση της πυρόπληκτης Γορτυνίας και Μεγαλόπολης αλλά και της Ανατολικής Μάνης από την ευνοϊκή ρύθμιση για διαγραφή χρεών προς τη ΔΕΗ κατοίκων που μένουν σε περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές τον Αύγουστο του 2021.

Πηγή: drt915.gr