Μπαράζ πτήσεων τουρκικών αεροσκαφών πάνω από το Αιγαίο και τον Έβρο

68

Τουρκικό F-16 εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης και πέταξε, σύμφωνα με πληροφορίες, στο ύψος της Νέας Βύσσας στα 15.000 πόδια και βγήκε από την ευρύτερη περιοχή προς την Ορεστιάδα, στις 11:32. Λίγα λεπτά, δηλαδή, μετά την απόδοση τιμών από τη φρουρά στη σημαία, με ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, στο επιτηρητικό φυλάκιο 1 στις Καστανιές Έβρου και την ταυτόχρονη διέλευση ενός ζεύγους μαχητικών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας. Το ίδιο τουρκικό αεροσκάφος στη συνέχεια πέταξε πάνω από Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Λήμνο, Λέσβο και Χίο.

Στις 11:56 ζεύγος τουρκικών F-16, που επίσης εισήλθε στο FIR  Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, πέταξε πάνω από τον Άγιο Ευστράτιο στα 14.000 πόδια. Εννιά λεπτά αργότερα πέταξε πάνω από το δυτικό άκρο της Λέσβου μόλις στα 3.000 πόδια.

Στις 12:25 άλλο ζεύγος τουρκικών F-16, που επίσης εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, πέταξε πάνω από το Φαρμακονήσι στα 10.000 πόδια, τους Λειψούς στα 7.400 πόδια τρία λεπτά αργότερα, την Παναγιά και τις Οινούσσες στα 26.000 και 28.000 πόδια αντίστοιχα στις 12:53 και τις Οινούσσες στα 25.000 πόδια.

Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Υπενθυμίζεται ότι με την ευκαιρία της σημερινής εθνικής επετείου ελληνικά F-16 πραγματοποίησαν διελεύσεις πάνω από:

-Θεσσαλονίκη, Καστοριά, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Πρέβεζα, Άκτιο, Μεσολόγγι.

-Χανιά, Κω, Ρόδο, Καστελόριζο, Κάρπαθο, Κάσο, Άγιο Νικόλαο, Ηράκλειο, Ρέθυμνο

-Πάτρα, Τρίπολη, Σπάρτη, Καλαμάτα, Γύθειο, Πύργο, Άραξο.

-Λάρισα, Βόλο, Σκύρο, Σάμο, Ψαρά, Κάλυμνο και Πάτμο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ