Μόνο μέτρο για τον Μητσοτάκη κατά του κορονοϊού η «ατομική ευθύνη»

90

«Αυτοπροστασία ή καραντίνα», σημείωσε μεταξύ άλλων στο νέο του διάγγελμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έθεσε ξανά μπροστά το ζήτημα της «ατομικής ευθύνης», κάνοντας έκκληση στον κόσμο για προσοχή και τήρηση των μέτρων, ώστε να μη χρειαστεί να τεθεί επί τάπητος θέμα… δεύτερου lockdown.

«Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό, όσο δεν υπάρχει εμβόλιο, αλλάζοντας σημαντικά την καθημερινότητά μας», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Είμαστε πιο έτοιμοι. Ξέρουμε ποια μέτρα αποδίδουν περισσότερο. Έχουμε διδαχθεί από τα λάθη μας. Η Ελλάδα εξακολουθεί να τα πηγαίνει συγκριτικά πολύ καλύτερα από τις περισσότερες χώρες του κόσμου», τόνισε στη συνέχεια.

«Σας βεβαιώνω ότι οι δομές των νοσοκομείων απέχουν από τα όριά τους», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καλώντας τους πολίτες «σε μία νέα εγρήγορση χωρίς νέα μέτρα».

«Στόχος οι μικρές ατομικές παραχωρήσεις να αποτρέψουν τη μεγάλη παραχώρηση», είπε τονίζοντας ότι «εξαρτάται από εμάς η αποφυγή του lockdown», τα μέτρα του οποίου «φέρνουν τραγικά αποτελέσματα στην οικονομία».

«Lockdown σημαίνει κλειστές επιχειρήσεις και ανεργία. Κυρίως όμως lockdown σημαίνει κοινωνική μεροληψία. Όπως και τα κλειστά σχολεία φέρνουν κλειστά μυαλά», σημείωσε προσπαθώντας να στείλει μήνυμα… αποφυγής νέου lockdown, είτε γενικού είτε στην Αττική.

«Αυτοπροστασία ή καραντίνα», είναι το δίλημμα που έθεσε στους πολίτες ο πρωθυπουργός, θέτοντας ξανά μπροστά το ζήτημα της ατομικής ευθύνης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ