Μύθος και εικόνα από τον Δήμαρχο η ανάπλαση παραλιακού μετώπου και σιδηροδρομική γραμμής Κορίνθου-φωτο

515
ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΑ
ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ!!!!!
ΚΑΙ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ
Είναι γεγονός ότι τρία χρόνια και πλέον έργο δεν βλέπουμε από τη Δημοτική Αρχή στο Δήμο Κορινθίων.
Είναι γεγονός ότι χορτάσαμε εικόνα και λόγια. Θα Θα Θα Θα.
Η πραγματικότητα από την εικονικότητα απέχουν παρασάγγας.
Στις 11/7/22 ο Δήμαρχος μας ανακοίνωσε με χαρά ότι εγκρίθηκε η ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης η Ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Ποσειδωνίας προϋπολογισμού 12.000.000 €, μαζί με αυτήν του όμορου Δήμου Λουτρακίου, ένα από τα μεγαλύτερα έργα αστικής ανάπλασης σε επίπεδο δήμων πανελλαδικά. Το χαρακτήρισε μάλιστα εμβληματικό έργο για την πόλη της Κορίνθου!!!!
Επιπλέον για να ξεγελάσει τους πολίτες πρόσθεσε στην ατυχή ανακοίνωση και μία εικόνα με το παραλιακό μέτωπο των μπαζωμάτων.
Επειδή η εικόνα και τα λόγια απέχουν πολύ από την πραγματικότητα ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι:
-Καμία απολύτως σχέση δεν έχει η εγκριθείσα χρηματοδότηση των 12.000.000 € με το παραλιακό μέτωπο της Κορίνθου.
Η χρηματοδότηση από πλευράς Κορίνθου αφορά την σιδηροδρομική γραμμή και ΜΟΝΟΝ στο όριο της απαλλοτρίωσής της, από το ύψος της διασταύρωσης της Λ. Αθηνών με την οδό Ποσειδωνίας μέχρι το τέλος των διοικητικών μας ορίων. Απόσταση 2 χιλιομέτρων ακριβώς, έναντι 4 χιλιομέτρων στην απέναντι πλευρά του Λουτρακίου.
Άρα το αναλογούν ποσό στο Δήμο μας είναι 4.000.000 € από το σύνολο των 12 εκατομ.
Μιλάμε μόνον για τη σιδηροδρομική γραμμή η οποία γίνεται ποδηλατόδρομος και πεζόδρομος και σωστά γίνεται. Τίποτα άλλο. Καμία απολύτως σχέση με παραλιακό μέτωπο Ποσειδωνίας και μπαζώματα Αγίου Νικολάου. Μην παραπλανούμε τους δημότες. Να λέμε αλήθειες.
-Όμως είμαστε υποχρεωμένοι να ενημερώσουμε τους δημότες μας ότι άλλα αποφασίσαμε στην Οικονομική Επιτροπή στις 12/2/22 (προσωπικά ψήφισα θετικά σε αυτά που μας ζήτησε ο Δήμαρχος) και άλλα υποβλήθηκαν και εγκρίθηκαν τελικά στο Ταμείο Ανάκαμψης. Συγκεκριμένα στη συνεδρίαση αυτή σε ερώτησή μου ο Δήμαρχος απάντησε ότι η προμελέτη θα περιλαμβάνει το παραλιακό μέτωπο από τον Πήγασο (όπως χαρακτηριστικά είπε), θα διέρχεται από το τμήμα κάτω από τη ΔΕΗ, στη συνέχεια τα μπαζώματα Αγ. Νικολάου και φθάνοντας στην οδό Ποσειδωνίας (ακίνητο Μπουζή) θα ακολουθήσει την οδό Ποσειδωνίας η οποία θα μονοδρομηθεί (μία κατεύθυνση από Λουτράκι προς Κόρινθο) για να γίνουν τα έργα ποδηλατόδρομου και πεζόδρομου και η έξοδος προς Λουτράκι θα ακολουθήσει τη σιδηροδρομική γραμμή. Όπως είπα χαρακτηριστικά θα μας μείνουν οι μελέτες, παρότι πρότεινα να ακολουθήσουμε το παραλιακό τμήμα από του Μπουζή μέχρι το λιμενοβραχίονα, πράγμα που δεν έγινε δεκτό από το Δήμαρχο λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν έχουν καθορισμένο αιγιαλό και παραλία.
Εμείς ότι γίνεται λέμε ναι. Για το καλό του τόπου, Αλλά δε δεχόμαστε το ψέμα και το παραμύθι (παραλιακό μέτωπο!!!, 12.000.000 € !!!!, εμβληματικό έργο!!!).
-Επί της ουσίας βέβαια το έργο θα εκτελεστεί με το σύστημα «Μελέτη-Κατασκευή» που σημαίνει ότι θα πρέπει να υποβληθούν μελέτες από τον ανάδοχο πριν αρχίσει η κατασκευή, έγκρισή τους αρμοδίως, αδειοδοτήσεις κλπ.
Αν όλα πάνε καλά και δεν υποβληθούν ενστάσεις από διαγωνιζόμενους θα χρειαστεί διάστημα 6 μηνών για την ανάδειξη του αναδόχου και άλλα δύο χρόνια τουλάχιστον για τις μελέτες, αδειοδοτήσεις και το χρόνο κατασκευής. Δηλαδή τουλάχιστον το 2025.