Μ. Σκαντζός”Τατούλη και Γιαννακούρας δεν έχουν καταλάβει ακόμα πως έχασαν… τους συνιστώ να σοβαρευτούν”

97

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης φιλοξενήθηκε το πρωί της Τετάρτης (21/08) ο πρώην Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας και νυν περιφερειακός σύμβουλος στο πλευρό του Π. Νίκα, κ.Σκαντζός.

Ο κ.Σκαντζός απάντησε στα όσα δήλωσε για το πρόσωπο του ο κ.Γιαννακούρας με αφορμή την φωτιά στον χώρο προσωρινής διαχείρισης απορριμμάτων στο Άστρος (δείτε ΕΔΩ τις δηλώσεις Γιαννακούρα) “Ευτυχώς η φωτιά ξέσπασε σε ελεγχόμενο χώρο. Δυστυχώς ο κ.Γιαννακούρας ξεπέρασε με τις χτεσινές του δηλώσεις κάθε όριο πολιτικού πολιτισμού.

Έχω προκληθεί και από τον κ.Μπακούρη και από τον κ.Γιαννακούρα”, ανέφερε μεταξύ άλλων, ενώ συμπλήρωσε: “Δυστυχώς για τον κ.Γιαννακούρα πέρασαν 8 χρόνια στην Περιφέρεια και δεν έχει καταλάβει ακόμα πως αυτό που είδε χτες εκεί είναι στην δική του αρμοδιότητα. Η Περιφέρεια είχε την αρμοδιότητα να κάνει την προσωρινή διαχείριση μέχρι να πάμε στην οριστική λύση. Από το 2012 είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας.

Πότε είπα εγώ πως αυτό που γίνεται στον συγκεκριμένο χώρο είναι μια μόνιμη λύση; Θα πρέπει να ντρέπεται ο κ.Γιαννακούρας.

Θα πρέπει να κάνει όλη μέρα τον σταυρό του για να μην ξεσπάσει καμιά πυρκαγιά σε χωματερές που είναι μέσα σε δάση με ευθύνη δική του και του Πέτρου Τατούλη“. Παράλληλα ο κ.Σκαντζός συμβούλεψε τόσο τον κ.Γιαννακούρα όσο και τον κ.Τατούλη να επιδείξουν σοβαρότητα, τονίζοντας:

“Ο θυμός τους είναι δικαιολογημένος γιατί έχασαν τις εκλογές. Δεν το έχουν όμως καταλάβει ακόμα, πως έχασαν. Πρέπει επιτέλους να το χωνέψουν. Τους συνιστώ να σοβαρευτούν και να δείξουν ψυχραιμία. Πρέπει να κάνουν μια υπεύθυνη αντιπολίτευση γιατί αυτά που κάνουν, μόνο κακό θα τους κάνουν”.

Στη συνέχεια μιλώντας για το ενδεχόμενο συνεργασιών της νέας Περιφερειακής Αρχής με άλλες παρατάξεις, υπογράμμισε: “Τις συνεργασίες εμείς θα τις βρούμε, όχι όμως με την στενή παρέα του κ.Τατούλη”, ενώ απαντώντας σε ερώτημα για το εάν είναι διατεθειμένοι να συνεργαστούν με πρόσωπα που ενδεχομένως ανεξαρτοποιηθούν από την παράταξη Τατούλη, είπε: “Εξαρτάται ποιος θα το κάνει και πως  θα το κάνει.

Όλοι οι άνθρωποι μπορούν να αλλάξουν γνώμη. Έχουμε κανέναν λόγο να μην συνεργαστούμε με έναν τέτοιο άνθρωπο;” Επιπλέον σχολιάζοντας το νόμο για την κυβερνησιμότητα των Περιφερειών και την δυνατότητα που δίνεται για ένωση παρατάξεων, δήλωσε: “Είμαι από αυτούς που πιστεύουν, πως ανεξαρτήτως νόμων θα πρέπει, να υπάρχει συνεργασία. Είναι βασική προϋπόθεση, για να πηγαίνουμε μπροστά.

Η στείρα αντιπολίτευση δεν μου άρεσε ποτέ. Προσπαθώ να είμαι ενωτικός. Οι συνεργασίες πρέπει να υπάρχουν και προς αυτή την κατεύθυνση εμείς θα επιδιώξουμε την συνεργασία. Τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει αυτό θα το δούμε στην πορεία. Ήδη έχουν γίνει κάποιες συζητήσεις από τον κ.Νίκα”, ενώ πρόσθεσε: “Χρειάζεται στήριξη κομματικών σχηματισμών για να κατέβει κάποιος Περιφερειάρχης αλλά ως εκεί.

Μετά ανεξάρτητα την στήριξη που είχε ο καθένας,οφείλουμε να συνεργαστούμε. Θεωρώ, πως και ο κ.Μπουντρούκας θα συνεργαστεί για θέματα στα οποία έχει δεσμευτεί απέναντι στους πολίτες. Το ίδιο και ο κ.Δέδες. Μακάρι να γίνει και αυτό (ένωση παρατάξεων). Εγώ δεν έχω διαφωνία σε αυτό. Υπήρχαν συγκλίσεις και σε μεγάλα θέματα προεκλογικά ανάμεσα στις παρατάξεις. Αλλά ακόμα και αν δεν γίνει αυτό μπορούμε να συνεννοηθούμε για μεγάλα ζητήματα της Πελοποννήσου.

Πρέπει να επικρατήσει η λογική.Με τον κ.Γιαννακούρα και τον κ.Τατούλη δεν βλέπω να επικρατεί λογική. Αν συνεχίζουν έτσι θα απομονωθούν”. Τέλος για το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων με ΣΔΙΤ, δήλωσε: “Αυτή η σύμβαση είναι μια υποχρέωση για την Περιφέρεια και το Κράτος, πρέπει να προχωρήσει και θα κοιτάξουμε να την βελτιώσουμε. Άμεσα πρέπει να ενεργοποιηθεί η σύμβαση, να λυθούν τα όποια προβλήματα, να τελειώσουν όλες οι διαδικασίες μέχρι τα Χριστούγεννα και άμεσα να κλείσουν όλες οι χωματερές στην Πελοπόννησο.

Η εντολή του κόσμου είναι βελτιώστε την ΣΔΙΤ και προχωρήστε. Πρέπει άμεσα να δοθούν λύσεις’, ενώ συμπλήρωσε: “Ο κ.Νίκας έχει κάνει τις απαραίτητες συναντήσεις και όλα θα γίνουν μόλις αναλάβουμε.

Η προηγούμενη περιφερειακή Αρχή δεν έρχεται να μας ενημερώσει, όποτε θα τα δούμε όλα όταν αναλάβουμε σε λίγες ημέρες”.

Πηγή: http://www.drt915.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ