«Νέα εποχή» με ενεργειακή και εκθεσιακή αναβάθμιση στο Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου

695
«Νέα εποχή» με ενεργειακή και εκθεσιακή αναβάθμιση
Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου. Ένα έργα σημαντικό για το Μουσείο της πόλης αφού ουσιαστικά μέσα από την ηλεκτρομηχανολογική του αναβάθμιση θα περάσει σε μια άλλη, νέα εποχή λειτουργίας . Η σύμβαση που προβλέπει αφενός την κτιριακή και αφετέρου την ηλεκτρομηχανολογική αναβάθμιση του Μουσείου Κορίνθου, έχει προυπολογισμό 1,2 εκατ. Ευρώ και φέρει την υπογραφή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.
Το έργο στηρίζει και ο δήμος Κορινθίων .
«Χωρίς την αποφασιστική παρέμβαση του Δήμου το Μουσείο μας θα είχε προ πολλού κλείσει. Η νέα Δημοτική Αρχή το αγκάλιασε και όταν χρειάστηκε μπήκε μπροστά διασφαλίζοντας την ορθή λειτουργία του επιλύοντας σημαντικά ζητήματα . Η διάθεση συνεργασίας και συνεννόησης στηρίζει με αμεσότητα και αποτελεσματικότητα την εύρυθμη λειτουργία του μουσείου και το μελλοντικό του όραμα» έχει αναφέρει σε συνέντευξη της η Διευθύντρια του Μουσείου κ.Μαρία Μέξια. 
Η ολοκλήρωση του έργου θα προσφέρει νέα οπτική στην προσέγγιση της τοπικής ιστορίας και της νεότερης πολιτιστικής κληρονομιάς.
 πηγή- loutrakiblog