Νέα συνάντηση πραγματοποίησε σήμερα ο Βουλευτής Κ.Κόλλιας με τον Πρόεδρο του ΕΛ.Γ.Α. Α.Λυκουρέντζο

85

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Ε.Λ.Γ.Α και με τους δύο Προέδρους των Αγροτικών Συνεταιρισμών Αθικίων, κκ. Παπαδά Παναγιώτη και Παναγόπουλο Κωνσταντίνο, τον Πρόεδρο του Ε.Λ.Γ.Α., κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο. Στη διάρκεια της συνάντησής μας, συζητήθηκαν και αναλύθηκαν εκτενέστερα τα τρέχοντα και σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κλάδο του Δημοτικού Διαμερίσματος Αθικίων, αλλά και του Νομού συνολικά.

Στο επίκεντρο βρέθηκε, καταρχάς, ένα από τα πιο βασικά ζητήματα, που αφορά στο κομμάτι των ζημιών στον αγροτικό τομέα, καθώς και στη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την καταστροφική δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 22-07-2020.

Ειδικότερα, με τη συζήτηση που πραγματοποιήσαμε, εστιάσαμε στην πρόοδο των εκτιμήσεων των ζημιών που σημειώθηκαν το περσινό καλοκαίρι. Προς την κατεύθυνση αυτή, ζητήσαμε, μάλιστα, την ενίσχυση του εκτιμητικού έργου με τη διάθεση ενός επιπλέον γεωπόνου, αίτημα το οποίο εισακούστηκε από τον κ. Λυκουρέντζο, ο οποίος δεσμεύτηκε για την υλοποίησή του.

Ένα δεύτερο θέμα που τέθηκε ήταν αυτό της ακαρπίας της ελιάς που έχει πλήξει όχι μόνο το υπόψη Δημοτικό Διαμέρισμα Αθικίων, αλλά και την ευρύτερη περιοχή, καθώς η ελιά αποτελεί μονοκαλλιέργεια. Το γεγονός αυτό σαφέστατα έχει οδηγήσει σε οικονομικό αδιέξοδο τον αγροτικό κόσμο, που βλέπει το εισόδημά του να μειώνεται σημαντικά.

Σημειωτέον ότι, σύμφωνα και με τις διαβεβαιώσεις του ίδιου του Προέδρου του ΕΛ.Γ.Α., το εν λόγω ζήτημα έχει ήδη ανοίξει τόσο σε εθνικό όσο και ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο δε κ. Λυκουρέντζος δεσμεύτηκε να μας ενημερώσει προσωπικά για κάθε σχετική εξέλιξη. Επιπλέον, ζητήσαμε να πληροφορηθούμε για την προκαταβολή αποζημιώσεων ύψους 40% λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν από τον παγετό της άνοιξης του 2021.

Ο Πρόεδρος του ΕΛ.Γ.Α. μας ενημέρωσε ότι έχει ήδη δρομολογηθεί η είσπραξη της πρώτης προκαταβολής για τους αγρότες της Βόρειας Ελλάδας. Ρητή ήταν, ωστόσο, η δέσμευσή του ότι αμέσως μετά θα ακολουθήσει η Πελοπόννησος. Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Πρόεδρο του ΕΛ.Γ.Α., κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο οποίος ανταποκρίθηκε για ακόμα μια φορά, παρά το βεβαρυμμένο πρόγραμμά του, και αποδέχτηκε να μας συναντήσει και να ακούσει τα αιτήματα των εκπροσώπων των αγροτών του Νομού μας.

Η αδιάλειπτη παρουσία του δίπλα στους δοκιμαζόμενους αγρότες, το μέχρι τώρα έργο του και οι προσπάθειες που καταβάλλει για την ανακούφισή τους δικαιώνουν πρωτίστως τον Πρωθυπουργό της χώρας, που τον επέλεξε ως Πρόεδρο ενός τόσο σημαντικού Οργανισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ