Νέος λιμενάρχης στην Κόρινθο ο Παναγιώτης Κοντός

137

Aλλαγή σκυτάλης για το λιμεναρχείο Ναυπλίου, με τον μέχρι πρότινος λιμενάρχη Παναγιώτη Κοντό να αποχαιρετά το πόστο του στο Ναύπλιο για να μετακομίσει στην Κόρινθο, ως νέος λιμενάρχης της γειτονικής πόλης, μετά από απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Πλακιωτάκη.

Ο απερχόμενος λιμενάρχης Ναυπλίου παρέδωσε προσωρινά καθήκοντα Λιμενάρχη Ναυπλίου στον Υποπ/ρχο Λ.Σ Ιωάννη Μουστακόπουλο, μέχρι την έλευση του νέου λιμενάρχη Πλωτάρχη Παναγιώτη Παπακωνσταντίνου.

allagi skytalis limenarxeio nafpliou 2

Το αντίο και το ευχαριστώ του Παναγιώτη Κοντού

Στη δήλωσή του ο απερχόμενος Λιμενάρχης Ναυπλίου Πλωτάρχης Λ.Σ. Παναγιώτης Κοντός αναφέρει:

«Το έτος 2018, μετά από 10 χρόνια συνεχούς υπηρεσίας στην Λιμενική Αρχή Ναυπλίου και κατά τα οποία υπηρέτησα στο σύνολο των διοικητικών Θέσεων, ως Διοικητής Λιμενικής Αστυνομίας, Ασφάλειας, Ναυτολογίας και Υπολιμενάρχη, μου ανατέθηκε η τιμή να εκτελέσω τα καθήκοντα του Λιμενάρχη Ναυπλίου.

Σήμερα 22-06-2021, έφτασε η στιγμή να παραδώσω τα καθήκοντα αυτά στον νέο Λιμενάρχη Ναυπλίου και να αναχωρήσω προκειμένου, εκτελέσω την απόφαση του κ. Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με την οποία τοποθετούμαι στην Θέση του Λιμενάρχη Κορίνθου.

Ενας ακόμη υπηρεσιακός κύκλος έκλεισε. Μία χρονική περίοδος που κατά την διάρκειά της διέθεσα το σύνολο των σωματικών, πνευματικών και ψυχικών μου δυνάμεων προκειμένου να εκπληρώνω στο ακέραιο τα υπηρεσιακά μου καθήκοντα, στερώντας ακόμη και από την οικογένειά μου πολύτιμο χρόνο.

Με την στήριξη των συναδέλφων καταφέραμε να πετύχουμε υπηρεσιακούς στόχους με αποκλειστικό σκοπό την ασφάλεια των πολιτών, την πάταξη της εγκληματικότητας, την ασφάλεια της ναυσιπλοίας, την προστασία του Θαλασσίου περιβάλλοντος, την φύλαξη των Θαλασσίων συνόρων με την αδιάλειπτη συμμετοχή στελεχών της υπηρεσίας μας στα νησιά της παραμεθορίου -τους οποίους ευχαριστώ ιδιαιτέρως- και την ποιότητα παρεχομένων προς τους πολίτες υπηρεσιών.

Καταφέραμε, όλοι μαζί, να διατηρήσουμε τόσο το κύρος της Λιμενικής Αρχής Ναυπλίου όσο και του Λιμενικού Σώματος γενικότερα, σε υψηλό επίπεδο, στην θέση που αξίζει σε μία μεγάλη περιφερειακή Υπηρεσία, κερδίζοντας τον σεβασμό των πολιτών.

Ως μέλος του Δ.Σ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κατέβαλα κάθε δυνατή προσπάθεια να προσφέρω, στο πλαίσιο των καθηκόντων μου, αόκνως τις υπηρεσίες μου, συμμετέχοντας ανελλιπώς σε όλα τα Συμβούλια παρακολουθώντας από κοντά την εξέλιξη όλων των Θεμάτων που αφορούσαν κυρίως τον Λιμένα Ναυπλίου όπως το έργο της εκβάθυνσης, το έργο της ρευματοδότησης και υδροδότησης πλοίων, την μαρίνα Ναυπλίου, το υδατοδρόμιο Ναυπλίου κ.ά.

Βαθιά συγκινημένος, παραδίδοντας τα καθήκοντα του Λιμενάρχη Ναυπλίου, αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω τις Θερμές μου ευχαριστίες για την αμέριστη συμπαράσταση και έμπρακτη συνδρομή τους προς την Υπηρεσία μας, τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αργολίδας κ.κ. Νεκτάριο με την ευχή οι ευλογίες του να συνοδεύουν το έργο μας, τους Βουλευτές Νομού Αργολίδας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, τον Δήμο Ναυπλιέων, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπλίου, τον ΔΟΠΠΑΤ Δήμου Ναυπλιέων, τους τοπικούς φορείς και Συλλόγους και όλους τους εκπροσώπους των τοπικών και όχι μόνο Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Θα ήταν παράλειψή μου να μην αναφερθώ και ευχαριστήσω δημόσια την οικογένειά μου, την μητέρα μου, την σύζυγο και τον γιό μου, για την διαχρονική στήριξη και υπομονή τους.

Παραδίδοντας προσωρινά καθήκοντα Λιμενάρχη Ναυπλίου στον Υποπ/ρχο Λ.Σ ΜΟΥΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟ Ιωάννη, εύχομαι στον νέο Λιμενάρχη Ναυπλίου Πλωτάρχη Λ.Σ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Παναγιώτη, καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο του και καλώ το προσωπικό να συνεχίσει να εκτελεί τα καθήκοντά του με αυταπάρνηση και καρτερικότητα.

Τέλος, ευχαριστώ Θερμά την πολιτική και στρατιωτική – φυσική ηγεσία του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου ώστε να επιλεγώ για να τοποθετηθώ σε μία ακόμη Θέση ευθύνης, αυτήν της διοίκησης του Λιμεναρχείου Κορίνθου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ