Νέο πακέτο κρατικής στήριξης των τραπεζών

75

Νέα δέσμη κρατικών εγγυήσεων προωθεί η κυβέρνηση για τη στήριξη των τραπεζών. Στη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης με τον απερχόμενο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μ. Ντράγκι, συζητήθηκε το συνολικότερο «μεταρρυθμιστικό» σχέδιο της κυβέρνησης για την ενίσχυση των επιχειρηματικών ομίλων και το σχέδιο «Ηρακλής» που προβλέπει επιπλέον παρεμβάσεις για την απαλλαγή των τραπεζών από τα «κόκκινα» δάνεια».

Το σχέδιο «Ηρακλής», που θα λειτουργήσει συμπληρωματικά με τους πλειστηριασμούς και τους άλλους εκβιασμούς, δίνει τη δυνατότητα στις τράπεζες να τιτλοποιήσουν και στη συνέχεια να μεταβιβάσουν σε επενδυτές προβληματικά δάνεια ύψους 30 δισ. ευρώ. Το ελληνικό δημόσιο θα παράσχει κρατικές εγγυήσεις ύψους 9 δισ. ευρώ για την υλοποίηση του σχεδίου.

Μετά τη συνάντηση με τον Μ. Ντράγκι ακολούθησε σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Στουρνάρας, ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, Γ. Ζαββός, ο επικεφαλής της αποστολής της ΕΚΤ στην Ελλάδα Φρ. Ντρούντι και άλλα κυβερνητικά στελέχη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ