Νίκος Σταυρέλης: Επίκεινται σημαντικές προσχωρήσεις στο συνδυασμό μας… Δυναμώνουμε

91

Εκλαμβάνουν τα λάθη τους ως δημιουργική πνοή. Εξάλλου ήσαν αναπόφευκτα καθώς εισήλθε και αναμίχθηκε για πρώτη φορά στα αυτοδιοικητικά της Κορίνθου και δη, ως επικεφαλής αρτισύστατου συνδυασμού. Κατάφερε ένα μεγάλο πλήγμα στο γόητρο των Κασσάνδρων που τον ήθελαν με μονοψήφιο ποσοστό αλλά μόνο η μοίρα τελικά στάθηκε απέναντι του, καθώς όχι δεν έλαβε απογοητευτικό αποτέλεσμα παρά έμεινε έξω από τον δεύτερο γύρο της εκλογικής αναμέτρησης του 2019 για… δεκαέξι ψηφοδέλτια.

Παρά την κυρίαρχη δυστοπία, ενδυναμώνει τεκμηριωμένα τη θέση του, χρησιμοποιώντας συστηματικά έναν ορθό και μεστό αντιπολιτευτικό λόγο. Ο ανωτέρω πρόλογος γίνεται για τον Νίκο Σταυρέλη. Τα υπόλοιπα θα τα διαβάσετε στην ακόλουθη συνέντευξη που ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος Κορινθίων και επικεφαλής της Παράταξης “ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ” παρέθεσε στον εκδότη Κώστα Πρώιμο.

Κώστας Πρώιμος: Νευραλγική περιοχή ο δήμος Κορίνθου. Μετά από την μονοκρατορία Πνευματικού στα αυτοδιοικητικά, την σκυτάλη πήρε ο Βασίλης Νανόπουλος. Τηρουμένων των αναλογιών και αναφέρομαι στις πρωτοφανείς υγειονομικές συνθήκες, εκτιμάτε ότι έχει υποπέσει σε δομικά πολιτικά σφάλματα; Και αν ναι μπορείτε να τα εντοπίσετε;

Νίκος Σταυρέλης: Ο Δήμος Κορινθίων είναι πράγματι σε μία νευραλγική περιοχή στην είσοδο της Πελοποννήσου με μεγάλη παραλιακή ζώνη, τόσο στο Κορινθιακό, όσο και στο Σαρωνικό κόλπο. Μετά από μία μακρά θητεία του πρώην Δημάρχου του κ. Πνευματικού 13 ετών, εκ των οποίων τα πρώτα 8 χρόνια έγινε ένα πολύ σημαντικό έργο, αντίθετα με την τελευταία πενταετή θητεία του. Στη συνέχεια, στο δημαρχιακό θώκο ήλθε ο κ. Νανόπουλος. Όλοι περίμεναν σημαντικές αλλαγές, αλλά δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν τις είδαμε.
Και σκεφτείτε ότι η Κυβέρνηση άλλαξε αντιδημοκρατικά, κατά την άποψή μου, όλους τους νόμους της αυτοδιοίκησης, και έδωσε παντοδυναμία στους δημάρχους, αποδυναμώνοντας τα Δημοτικά Συμβούλια. Κατά συνέπεια δεν υπάρχει δικαιολογία. Ούτε φυσικά μπορεί να επικαλεστεί την πανδημία, διότι δεν σταμάτησε η λειτουργία του Δήμου και του Κράτους.
Το βασικότερο κατά την άποψή μου είναι πρώτον η απόλυτα συγκεντρωτική λειτουργία και νοοτροπία του Δημάρχου, συγκεντρώνοντας όλες τις εξουσίες πάνω του (Πρόεδρος στη ΔΕΥΑΚ, Πρόεδρος στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού κλπ) και δεύτερον η έλλειψη πολιτικής στρατηγικής πού δηλαδή θέλει να πάει το Δήμο με τους συνεργάτες του.

Κώστας Πρώιμος: Έχετε διαμηνύσει κατά καιρούς πως λευκή επιταγή δεν δίνετε σε κανέναν. Εννοείτε πως ο κ. Νανόπουλος ασκεί διακυβέρνηση με τρόπο αυταρχικό, ή σαν να “είναι μόνος του”;

Νίκος Σταυρέλης: Πράγματι έχω διαμηνύσει κατά καιρούς και συνεχίζω να το λέω ότι η ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ δεν δίνει λευκή επιταγή σε κανένα. Ό,τι είπαμε κατά την ορκωμοσία του Δημοτικού Συμβουλίου τον Αύγουστο 2019 ισχύει στο έπακρο. Θα στηρίζουμε ότι καλό γίνεται και θα αντιπολιτευόμαστε ό,τι δεν γίνεται ή δεν γίνεται σωστά. Αυτό και πράττουμε μέχρι σήμερα. Δυστυχώς όμως ελάχιστα ακουγόμαστε από τη Δημοτική Αρχή. Και αυτό δεν είναι καλό, όχι για εμάς, αλλά για την πόλη, για το Δήμο, για τους δημότες.

Κώστας Πρώιμος: Συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από τις τελευταίες δημοτικές εκλογές. Έχετε κάνει την αυτοκριτική σας; δεδομένου ότι δεν περάσατε στον β΄γύρο για ένα πραγματικά απειροελάχιστο ποσοστό, 23,75 έλαβε η παράταξη Πνευματικού και 23,03 η δική σας. Τι έφταιξε τότε; Ποιες “διαβολικές” λεπτομέρειες έκριναν το ανωτέρω αποτέλεσμα;

Νίκος Σταυρέλης: Για πρώτη φορά ηγηθήκαμε συνδυασμού σε δημοτικές εκλογές. Το εγχείρημα δύσκολο. Είμαστε ένας ανεξάρτητος στην κυριολεξία συνδυασμός. Πετροβοληθήκαμε, λασπολογηθήκαμε, από γνωστά στην Κόρινθο συμφέροντα. Διαλαλούσαν ότι θα λάβουμε μονοψήφιο νούμερο στις εκλογές. Διαψεύστηκαν. Και τι δεν ακούσαμε. Για μόλις 116 ψηφοδέλτια δεν μπήκαμε, όπως ορθά αναφέρετε στο β΄ γύρο. Έτσι έκριναν οι συνδημότες μας και η ετυμηγορία τους απολύτως σεβαστή. Μην ξεχνάτε ότι ήλθαμε πρώτοι στην πόλη της Κορίνθου, αλλά και στον καποδιστριακό Δήμο Κορινθίων με τουλάχιστον 3 μονάδες διαφορά από το δεύτερο κ. Νανόπουλο. Το αποτέλεσμα ανετράπη στην περιφέρεια του Δήμου, στα χωριά και σύμφωνα με τις απόψεις ειδικών “την τελευταία εβδομάδα”. Πιθανόν δεν μας γνώριζαν. Φταίμε και εμείς και εγώ προσωπικά. Τώρα η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική και θα το δείτε στις προσεχείς εκλογές.

Κώστας Πρώιμος: Προφανώς θα διεκδικήσετε τον δήμο Κορινθίων τον Οκτώβριο του 2023, εκ νέου και με αξιώσεις. Να περιμένουμε εκπλήξεις και ένα πιθανό φρεσκάρισμα στα στελέχη και τους υποψηφίους της παράταξής σας;

Νίκος Σταυρέλης: Φθάσαμε στην πηγή και δεν ήπιαμε νερό στις προηγούμενες εκλογές. Οι τρεις πρώτοι συνδυασμοί ήλθαμε σχεδόν ίσα με 8 έδρες η κάθε παράταξη. Κατά συνέπεια έχουμε κάθε δικαίωμα να ξαναζητήσουμε την ψήφο των Κορινθίων. Έχω ήδη δηλώσει ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθεια. Θα είμαι εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος.
Το ψηφοδέλτιο θα ανανεωθεί σε ένα σημαντικό βαθμό. Ιδιαίτερα με την νομοθετική ρύθμιση που επίκειται επί του εκλογικού συστήματος που αυξάνει σημαντικά τον αριθμό των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων από 51 σε 84, είμαι στην ευχάριστη θέση να αποδεχθώ πολύ σημαντικές προσχωρήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα στο συνδυασμό μας την ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ, αλλά πολύ περισσότερο αυτών των προσχωρήσεων που επίκεινται και είμαστε στη φάση των συζητήσεων με προγραμματικές θέσεις και συμφωνίες. Ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά όχι μόνον η Κόρινθος και ο καποδιστριακός δήμος Κορινθίων, αλλά και όλος ο καλλικρατικός Δήμος Κορινθίων θα μας δώσει τη δυνατότητα να διοικήσουμε, διότι έχουμε πολύ τεκμηριωμένο πρόγραμμα, που θα φέρει ανατροπή σε όλα τα μήκη και πλάτη του Δήμου για την πραγματική ανάπτυξη.

πηγή- enpel.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ