Νίκος Σταυρέλης -Πολίτες τρίτης κατηγορίας στο Κόρφο…Δυστυχώς τα τελευταία τρία χρόνια έχει εγκαταλειφθεί από το Δήμο

521
ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΡΙΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Ο ΚΟΡΦΟΣ;;;
Στην επερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τις πλωτές εξέδρες του Κόρφου ζητήσαμε εξηγήσεις για τις πληροφορίες σχετικά με τη τοποθέτηση πλωτών εξεδρών στο Κόρφο για χρήση από ιστιοφόρα και αλιευτικά σκάφη.
Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο προκήρυξε διαγωνισμό για τη τοποθέτηση μίας νέας εξέδρας προϋπολογισμού 130.000€. Βέβαια μέχρι να τοποθετηθεί και ληφθούν οι ανάλογες εγκρίσεις από Υπουργείο Ναυτιλίας, Υπουργείο Τουρισμού, Υπουργείο Πολιτισμού και Εφορεία Αρχαιοτήτων, Λιμεναρχείο κλπ θα περάσουν αρκετοί ακόμα μήνες.
Το περίεργο όμως είναι ότι η Δημοτική Αρχή σχεδιάζει να μεταφέρει από το αλιευτικό καταφύγιο της Κορίνθου στον Κόρφο τις δύο παμπάλαιες εξέδρες (από το 2002) που είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Το κόστος αποξήλωσης, μεταφοράς και επανατοποθέτησης είναι πάνω από 50.000 €.
Τονίσαμε ότι είναι αδιανόητο τους πολίτες του Κόρφου να τους θεωρούμε τρίτης κατηγορίας και να τοποθετούμε τις παμπάλαιες και σχεδόν κατεστραμμένες εξέδρες.
Αν υπάρχει πραγματική ανάγκη να τοποθετηθούν και άλλες εξέδρες (πέραν της μίας που έχει τοποθετηθεί από το 2014 με δαπάνη περίπου 50.000€) και εξυπηρετεί τα ιστιοφόρα και τους τουρίστες επισκέπτες, εδώ είμαστε να εγκρίνουμε επιπλέον δαπάνη για προμήθεια και εγκατάσταση άλλης μίας εξέδρας. Καινούργιας όμως όχι μεταχειρισμένης.
Ο Κόρφος είναι το διαμάντι του Σαρωνικού και αξίζει της προσοχής του Δήμου. Οι κάτοικοι είναι υπερήφανοι και δε δέχονται τέτοια μεταχείριση. Δυστυχώς τα τελευταία τρία χρόνια έχει εγκαταλειφθεί από το Δήμο.