Ναύπλιο «Χαμός» σε σοκάκια, μπαρ, καφέ και ταβέρνες…στην Κόρινθο “άκρα του τάφου σιωπή”-φωτο

163
Δεν πέφτει …καρφίτσα το βράδυ στην Παλιά Πόλη. Δεν μπορείς να περάσεις στους πεζόδρομους από την πολυκοσμία (Φωτορεπορτάζ)

 

Οι προβλέψεις όσων έλεγαν ότι το Ναύπλιο δεν θα ανακάμψει τουριστικά διαψεύδονται. Τουλάχιστον αυτό δείχνει η κίνηση του τριήμερου του Αγίου Πνεύματος, παρότι ακόμα ένα μεγάλο μέρος των καταλυμάτων της πόλης και των γύρω περιοχών παραμένουν κλειστά.

Οι προηγούμενες «lounge» καλοκαιρινές βραδιές στην Παλιά Πόλη αποτέλεσαν παρελθόν το Σαββατόβραδο, δίνοντας τη θέση τους στην ξέφρενη διασκέδαση και το πλήθος κόσμου χωρίς αποστάσεις…

Εικόνα

 

Εικόνα

 

Τα προληπτικά μέτρα για την προστασία από τον κορωνοϊό δεν εμπόδισαν τον κόσμο να γεμίσει ασφυκτικά κάθε γωνιά του ιστορικού κέντρου.

Εκδρομείς του τριήμερου, αλλά και ντόπιοι βγήκαν από τα σπίτια τους με εμφανή διάθεση να ξεφαντώσουν, σαν να μην μας άγγιξε ποτέ ο εφιάλτης της πανδημίας.

Μπορεί ο ιός να… φρέναρε την έξοδο των Αθηναίων προς τα νησιά και άλλες περιοχές, όμως δεν συνέβη το ίδιο και για το Ναύπλιο, στο οποίο δεν πέφτει …καρφίτσα.

Εικόνα

 

Η μοναδική εικόνα που δεν θυμίζει το παρελθόν ήταν τα γκαρσόνια των μπαρ, καφέ και ταβερνών, που φορούσαν μάσκα.

Οι εικόνες από το Παλιό Ναύπλιο που ήταν επί σειρά μηνών έρημο, χτυπημένο από τον κορωνοϊό αποτελούν παρελθόν.

Εικόνα

 

Η πολυκοσμία έφερε παράλληλα χαμόγελα στους ιδιοκτήτες των τουριστικών επιχειρήσεων της πόλης και σε όσων επιχειρήσεων δουλεύουν με τον κόσμο στην Παλιά Πόλη, ακόμα και στους περιπτεράδες, που την εποχή της καραντίνας είχαν κατεβάσει ρολά. Μόνοι δυσαρεστημένοι οι ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων που παραμένουν κλειστά.

Εικόνα
Εικόνα
ΝΑΥΠΛΙΟ ΒΑΡΔΥ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ

Η αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα καφέ και εστιατορίων στο Ναύπλιο είχε ξεκινήσει από τις 24 Μαΐου, αλλά χρειάστηκε να περάσουν τόσες ημέρες για να κάνουν σεφτέ τα μαγαζιά.

Εικόνα

 

Συνωστισμός δημιουργήθηκε στους δρόμους και πρόβλημα στην κίνηση των αυτοκινήτων, με πολλούς αδηγούς να παραμένουν ακινητοποιημένοι στο τιμόνι τις ώρες αιχμής. Τόσο τα έργα του κόμβου στο λιμάνι, όσο και οι έλλειψη θέσεων στάθμευσης μεγένθυναν το πρόβλημα.

ΦΩΤΟ Φάνης Τσίρος-πηγή-https://anagnostis.org/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ