Να επισπευσθεί η έναρξη λειτουργίας των ειδικών σχολείων στην Κορινθιας

146

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Το σωματείο μας υπό το φως των νέων ανακοινώσεων για το άνοιγμα των σχολείων επισημαίνει την έλλειψη πρόνοιας σε ότι αφορά την ειδική αγωγή.

Θεωρούμε ότι πρέπει να επισπευσθεί η έναρξη λειτουργίας των ειδικών σχολείων με όλες βέβαια τις απαραίτητες προφυλάξεις για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών
.
Το βάρος που έχουν σηκώσει οι οικογένειες των παιδιών στο φάσμα του αυτισμού και τα ίδια τα παιδιά, από τον υποχρεωτικό και απαραίτητο από τα επιστημονικά δεδομένα εγκλεισμό ήταν ασήκωτο και δεν βλέπουμε γιατί πρέπει να παραταθεί, όταν τόσοι πολλοί τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας όπως επιχειρήσεις που εργαζόμαστε , οι ναοί μας και τα λύκεια ή τα γυμνάσια που πηγαίνουν κάποια από τα παιδιά μας αλλά και άλλοι, θα είναι πλέον ανοικτοί.

Ζητάμε να επανεξεταστεί άμεσα το θέμα . θα αποδεχτούμε την απόφαση της κυβέρνησης αν υπάρχει σαφής και επιστημονικά επαρκής εξήγηση των λόγων που επιτάσσουν την επαναλειτουργία των ειδικών σχολείο αργότερα.

Οι λόγοι που ωθούν μας ωθούν να βγάλουμε αυτή την ανακοίνωση είναι η οπισθοδρόμηση των παιδιών το διάστημα αυτό και η ψυχική επιβάρυνση αυτών και των οικογενειών τους από τον εγκλεισμό.
Εάν υπάρχουν βέβαια επιδημιολογικά δεδομένα που αντικρούουν το αίτημά μας εννοείται ότι θα ληφθούν υπόψη γιατί κάνεις δεν νοιάζεται περισσότερο για τα παιδιά μας, από μας.
Οπως και να έχει θεωρούμε ότι θα πρέπει να υπάρξει ειδική πρόβλεψη για τα παιδιά που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Φάσμα Σωματείο Γονέων Παιδιών Με Αυτισμό & Asperger Κορινθιας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ