ΝΔ: Ο Τσίπρας προτίμησε να ενημερώσει τον αρχιεπίσκοπο πριν από τα κόμματα

84

Ένοχλημένος είναι ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, από την απόφαση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, να ενημερώσει τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για τις εξελίξεις στο θέμα της ΠΓΔΜ ενώ έχει αγνοήσει το αίτημα των πολιτικών αρχηγών να ενημερωθούν για την πορεία της διαπραγμάτευσης.

Έντονη ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας στην πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα να ενημερώσει για την πορεία των διαπραγματεύσεων για το Σκοπιανό τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, πριν ενημερώσει τα κόμματα της αντιπολύτευσης.

Η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για μικροκομματικές επιδιώξεις από τον πρωθυπουργό, ενώ αφήνει αιχμές για την χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, με την οποία ταύτιζε τους εκπροσώπους της Εκκλησίας με τη Χρυσή Αυγή.

«Για ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα, όπως είναι το Σκοπιανό, ο κύριος Τσίπρας επέλεξε να μην ενημερώσει την αξιωματική αντιπολίτευση, τα κόμματα, τους βουλευτές, το λαό και να διαπραγματεύεται εν κρυπτώ. Είναι πια προφανές ότι ο πρωθυπουργός προτάσσει τις μικροκομματικές επιδιώξεις του ακόμη και έναντι του εθνικού συμφέροντος.

Σήμερα μάλιστα έκρινε σκόπιμο να ενημερώσει τον Αρχιεπίσκοπο πριν από τα κόμματα, όταν λίγες ημέρες νωρίτερα το Υπουργείο Εξωτερικών ταύτιζε τους εκπροσώπους της Εκκλησίας με την Χρυσή Αυγή. Πρωτοφανής ανευθυνότητα, από μια επικίνδυνη Κυβέρνηση που αναλαμβάνει πλέον αποκλειστικά τις ευθύνες της για ό,τι συμβεί» τονίζει η Νέα Δημοκρατία.

parapolitika.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ