Ντίνα Νικολάκου”πολύ «επικίνδυνος» ο πολιτικός ρόλος του κ. Γόντικα στην Πελοπόννησο”

76

Η πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου κα Κωνσταντίνα Νικολάκου σχολιάζοντας τη δήλωση του εκπρόσωπου της Λαϊκής Συσπείρωσης και μέλος της Οικονομικής επιτροπής κ. Νίκου Γόντικα σχετικά με το έργο του αλιευτικού καταφυγίου στο Βραχάτι της Π.Ε. Κορινθίας δήλωσε:

“Είναι πραγματικά πολύ «επικίνδυνος» ο πολιτικός ρόλος που προσπαθεί το τελευταίο διάστημα να παίξει ο κ. Γόντικας ως μέλος της Οικονομικής Επιτροπής. Με αισχρά ψέματα προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τους πολίτες, δημιουργώντας εντυπώσεις που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα».

Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, σήμερα Τρίτη 3.07.2018, το συλλογικό όργανο θα αποφάσιζε εάν θα ασκούσε ένδικα μέσα ή όχι σε απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Η εταιρεία ΔΙΑΤΜΗΣΗ ως ανάδοχος του έργου στο αλιευτικό καταφύγιο Βραχατίου είχε υποβάλλει αίτημα διεκδίκησης αποζημιώσεων στις Τεχνικές Υπηρεσίες της Π.Ε. Κορινθίας, που ήταν και η διευθύνουσα υπηρεσία του έργου. Οι υπηρεσίες της Π.Ε. Κορινθίας απέρριψαν το συγκεκριμένο αίτημα και η εταιρεία κατέθεσε αίτηση προσφυγής στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, όπου έκανε εν μέρει δεκτή την προσφυγή της εταιρείας, η εταιρεία δικαιώθηκε για αποζημιώσεις περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Η Οικονομική Επιτροπή στη σημερινή της συνεδρίαση, καλείτο να αποφασίσει εάν η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα εξαντλούσε όλα τα ένδικα μέσα ζητώντας την ακύρωση της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ή αν θα απείχε από κάθε περαιτέρω ενέργεια.

Η Οικονομική επιτροπή αποφάσισε με μοναδική εξαίρεση τον κ. Γόντικα να εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα, προασπίζοντας το δημόσιο συμφέρον.

Ο κ. Γόντικας παρότι γνωρίζει την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για άσκηση ενδίκων μέσων, με την ανακοίνωση του αυτή θέλει να δημιουργήσει εντυπώσεις και να δικαιολογήσει την «ενοχική» του στάση διότι ο ίδιος ήταν ο μόνος που δεν συμφώνησε να ασκηθούν τα ένδικα μέσα, δηλαδή ο κ. Γόντικας ήταν το μοναδικό μέλος της Οικονομικής Επιτροπής που καταψήφισε τη συνέχιση της διαδικασίας για την ακύρωση της απόφασης που δικαίωσε την εταιρεία και ουσιαστικά «διευκόλυνε» την καταβολή της αποζημίωσης σε αυτή.

Η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στο συγκεκριμένο θέμα έγινε παρουσία δημοσιογράφων, οι οποίοι παρακολούθησαν και κατέγραψαν όλες τις τοποθετήσεις. Οι «κάμερες» για τις οποίες τόσο πολύ νοιάζεται ο κ. Γόντικας, προκειμένου να κάνει το δικό του «προσωπικό σόου», όπως το συνηθίζει, δεν βγήκαν έξω από την Επιτροπή. Παρά μόνο σεβάστηκαν το αίτημα  που κατατέθηκε από τον Διευθυντή και τον Προϊστάμενο της Π.Ε. Κορινθίας και από το Νομικό Σύμβουλο της Π.Ε. Κορινθίας, οι οποίοι αιτήθηκαν να μην βιντεοσκοπηθεί η συζήτηση του θέματος. Το αίτημα των υπηρεσιακών παραγόντων της Π.Ε. Κορινθίας έγινε αποδεκτό από το σύνολο των μελών της Οικονομικής Επιτροπής με μοναδική «παραφωνία» την άποψη του κ .Γόντικα.

Είναι πολιτικά ανέντιμο να προσπαθεί ο κ. Γόντικας να παρουσιάσει όλα τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής ως «διαπλεκόμενα» και να αυτοαποκαλείται ο ίδιος ως ο μοναδικός έντιμος.

Τον καταγγέλλω δημόσια, ως Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, ότι στο συγκεκριμένο θέμα την ώρα που τα υπόλοιπα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής της πλειοψηφίας αλλά και των μειοψηφιών, προσπαθούσαν να υπηρετήσουν το δημόσιο  συμφέρον και να εξαντληθεί η δυνατότητα, βάσει του νόμου, έτσι ώστε να ακυρωθεί  η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η οποία δικαίωσε την εταιρεία, ο ίδιος περιορίστηκε σε ανούσιες πολιτικολογίες και «διευκόλυνε» τα συμφέροντα της εταιρείας.

Η σημερινή στάση του κ. Γόντικα να εμπλέξει τα πολιτικά κόμματα τον κ. Περιφερειάρχη και τον κ. Υπουργό με το συγκεκριμένο έργο δεν είναι μόνο πολιτικά «γελοία» αλλά και ιδιαίτερα ύποπτη γιατί τον μόνο που «εξυπηρετούσε» ήταν η εταιρεία ανενόχλητη να συνεχίσει τη διαδικασία διεκδίκησης και να απαιτήσει την καταβολή του ποσού σύμφωνα με την απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Ξεχάστε το κ. Γόντικα, ο «γκεμπελισμός» σας δεν περνά στην Πελοπόννησο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ