Ντελιβεράς ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον εργοδότη του με σιδερογροθιά

118

Ένα περιστατικό ενδεικτικό των δυσμενών συνθηκών που αντιμετωπίζει το πλήθος των ανθρώπων που εργάζονται ως διανομής φαγητού αποκαλύπτει η καταγγελία για ξυλοδαρμό ντελιβερά στη Θεσσαλονίκη, καθώς νεαρός φέρεται να ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον πρώην εργοδότη, με αφορμή την απουσία του από την εργασία του λόγω προβλήματος υγείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων, ο εργαζόμενος Τ.Τ. εργαζόταν σε κατάστημα φαγητού στη Θεσσαλονίκη επί ενάμιση μήνα, ανακαλύπτοντας εκ των υστέρων που όλο αυτό το διάστημα ήταν ανασφάλιστος. Στη συνέχεια, όπως αναφέρεται, μία μέρα ενημέρωσε τον εργοδότη του πως θα απουσιάσει από την εργασία του λόγω ασθενείας, με τον εργοδότη να τον απειλεί τηλεφωνικά, με αποτέλεσμα ο εργαζόμενος να αποχωρήσει από το συγκεκριμένο μαγαζί.

Παρακολουθήστε τις δηλώσεις του στην ΕΡΤ:

«Δούλευα στην πιτσαρία του κυρίου. Ο εργοδότης έλειπε και συνεργαζόμουν με την μητέρα του. Είχα συνεννοηθεί να μου κολλήσουν ένσημα για να έχει ασφάλεια το παιδί μου. Ήταν ένα Σάββατο που ήμουν άρρωστος και ενώ τον είχα ειδοποιήσει ότι είμαι άρρωστος μου έστελνε απειλητικά μηνύματα. Πήγα στην αστυνομία και το κατήγγειλα» δήλωσε στην ΕΡΤ το πρωί της Τετάρτης ο εργαζόμενος, ενώ συνέχισε περιγράφοντας πως ημέρες αργότερα, ο πρώην εργοδότης του τον εντόπισε εκτός καταστήματος, προχωρώντας στον ξυλοδαρμό του, χρησιμοποιώντας έως και σιδερογροθιά.

«Παραιτήθηκα από τη δουλειά και προχθές ήμουν στους Αμπελόκηπους στην πλατεία, με πλησίασε και άρχισε να με χτυπά με τα χέρια του. Μας χώρισαν περαστικοί, τον απομάκρυναν από μένα. Πήρε σιδερογροθιά και άρχισε να με χτυπά στο κεφάλι. Έχω σπασμένα ζυγωματικά και μύτη» περιέγραψε ο Τ.Τ.,  καταγγέλλοντας πως την εκμετάλλευση που υφίστανται οι ντελιβεράδες, καθώς οι εργοδότες τους κολλάνε ελάχιστα ένσημα, ενώ καθυστερούν πάρα πολύ να πληρώσουν.

«Το περιστατικό αυτό είναι το δεύτερο τον τελευταίο μήνα και μόνο τυχαίο δεν είναι. Οι εργοδότες τα τελευταία χρόνια εκμεταλλευόμενοι τους αντεργατικούς μνημονιακούς νόμους μας αντιμετωπίζουν κυριολεκτικά ως δουλοπάροικους. Οι δέκα νεκροί συνάδελφοι μας εν ώρα εργασίας, οι απολύσεις, οι ξυλοδαρμοί, η μη πληρωμή Δώρων, υπερωριών, αργιών κτλ. δυστυχώς δεν θα σταματήσουν αν εμείς οι ίδιοι δεν τους σταματήσουμε με τη οργάνωση μέσω της Επιτροπής Αγώνα διανομέων και το Συνδικάτο μας» καταγγέλλει η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων

 

Φωτογραφία του εργαζόμενου μετά την καταγγελία

 

Υπενθυμίζεται πως στα μέσα Νοεμβρίου, υπήρξε ακόμα μία αντίστοιχη καταγγελία διανομέα σε ψητοπωλείο στην Ανατολική Θεσσαλονίκη για τον ξυλοδαρμό του από τον εργοδότη, με αφορμή πως «δεν πήγε γρήγορα τις παραγγελίες».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ