Ντοκουμέντο: «Το δέσιμο είναι ταπείνωση» φώναζε ο Ινδαρές στους αστυνομικούς κατά τη σύλληψη

131
Στη φωτογραφία ο…τρομοκράτης και…μπαχαλάκιας Ινδαρές προσάγεται στον εισαγγελέα σιδηροδέσμιος.Το πρόσωπο του είναι φασκιωμένο για να καλύψει τις…αβρότητες των μπάτσων προς αυτόν!
Στην ανακοίνωση της σύλληψης,η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει πως όλα έγιναν…”νόμιμα και με σεβασμό στα δικαιώματα του συλληφθέντος”,όπως…φαίνεται και στη φωτογραφία!

Ένα ηχητικό ντοκουμέντο στο οποίο ακούγεται ο σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές κατά την σύλληψη του ιδίου και των γιων του στο σπίτι τους στο Κουκάκι, να απευθύνεται στους αστυνομικούς και να ζητά να τους λύσουν, έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Ο γνωστός σκηνοθέτης ακούγεται να μιλάει στους άνδρες της ΕΚΑΜ για τον τρόπο που φέρονται και το ντοκουμέντο που παρουσίασε το Open, αποτελεί ακόμη μια απόδειξη που καταρρίπτει τους ισχυρισμούς της αστυνομίας, της κυβέρνησης και των φιλικών μίντια που επιχειρούν, όπως δήλωσε και η σύζυγός του Ινδαρέ στο Tvxs.gr, να «κατασκευάσουν ενόχους».

«Το δέσιμο είναι ταπείνωση, γιατί κανείς δεν σας έχει αντισταθεί. Είναι ταπείνωση. Λύστε με γιατί δεν μπορώ άλλο. Αμέσως. Η φυσική κατάσταση είναι να είμαστε ελεύθεροι και να μην υπακούμε σε κανένα μίσος. Κανενός αναρχικού. Σαν αναρχικοί συμπεριφέρεστε. Που καίνε τα μαγαζιά έτσι από καπρίτσιο. Από ιδεοληψία. Αυτό που κάνετε είναι χειρότερο. Γιατί μας έχετε δεμένους; Δεν σας αντιστέκεται κανείς», ακούγεται να λέει ο Δημήτρης Ινδαρές στο ηχητικό ντοκουμέντο. Ο σκηνοθέτης με τις χειροπέδες στα χέρια αναφέρει πως έχει δεχθεί χτύπημα από τους αστυνομικούς. Μάλιστα, ακούγεται να φωνάζει τη στιγμή της αστυνομικής εφόδου ενώ και η σύζυγός του φωνάζει.

Το ηχητικό ντοκουμέντο: 

Ο γνωστός σκηνοθέτης, ακόμη, περιγράφει τη συμπεριφορά των ανδρών της ΕΚΑΜ όσο παραμένει μαζί με τους γιους του δεμένος με χειροπέδες στην ταράτσα του σπιτιού τους. Τα λόγια του καταγράφονται από τους γείτονες. «Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει. Δεν τους έχουμε μειώσει, δεν τους έχουμε βρίσει, δεν τους έχουμε επιτεθεί. Μας έχουν επιτεθεί. Μας έχουν δείρει. Μου έχουν σπάσει τα γυαλιά και ένα ακουστικό βαρηκοΐας έχει εξαφανιστεί. Περνάνε μέσα από το σπίτι μας χωρίς την άδεια του ιδιοκτήτη. Είναι ντροπή. Σαν κλέφτες. Είναι στο σπίτι η γυναίκα μου μόνη της. Δεν έχουν το δικαίωμα να μπουν από την ταράτσα του σπιτιού, σαν κλέφτες. Στην γυναίκα μου που είναι μόνη από κάτω», συνεχίζει.

Σημειώνεται ότι η Αστυνομία μετά το σάλο που προκλήθηκε από την βαύναυση συμπεριφορά και τη σύλληψη της οικογένειας προσπάθησε να τους κατηγορήσει για «βία» και συμμετοχή στην κατάληψη, ενώ υποστήριξε πως ο σκηνοθέτης επιχείρησε να αρπάξει και όπλο αστυνομικού. Όλους τους ισχυρισμούς της αστυνομίας διαψεύδει από εχθες κατηγορηματικά η οικογένεια, ενώ μαρτυρίες για τη δράση της αστυνομίας υπάρχουν και από τους γείτονες. Σε αυτά τα στοιχεία έρχεται να προστεθεί και το καινούργιο ντοκουμέντο που δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνίες.

Ο σκηνοθέτης και οι δυο γιοι του μετά τον ξυλοδαρμό και τη σύλληψή τους μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ όπου έμειναν όλη τη νύχτα χωρίς επικοινωνία με τους δικούς τους ανθρώπους. Σήμερα μεταφέρθηκαν στον εισαγγελέα μαζί με τους υπόλοιπους συλληφθέντες στο σύνολό τους εννέα. Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για τα αδικήματα, ανά περίπτωση, της βίας κατά υπαλλήλων, διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας, επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή σε βάρος αστυνομικών, απείθειας, παράνομης οπλοκατοχής, εξύβρισης και απόπειρας παράνομης βίας. Όλοι οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν στο αυτόφωρο, το οποίο διέταξε να αφεθούν ελεύθεροι μέχρι την αυριανή τους δίκη στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Φεύγοντας από τον εισαγγελέα ο Δημήτρης Ινδαρές φορούσε κολάρο και έφερε εμφανώς μώλωπες από τον ξυλοδαρμό του. «Έχει δημιουργηθεί μεγάλη ένταση σχετικά με το θέμα, πράγμα που είναι έξω από τις επιθυμίες μας. Μεγάλο μας παράπονο είναι ότι δεν είχαμε καμία ανάμειξη σε αυτά για τα οποία κατηγορηθήκαμε. Όταν καταλαγιάσει όλο αυτό θα μπουν τα πράγματα στις πραγματικές τους διατάσεις όμως το να υπάρχει μία πόλωση εξωφρενική, οδηγεί στο να χαθεί το νόημα και πολλά άλλα πράγματα», δήλωσε ο σκηνοθέτης.

Μετά το περιστατικό αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας εναντίον του Δημήτρη Ινδαρέ και της οικογένειά του, ξεσηκώθησαν πολιτικές αντιδράσεις αλλά και μεγάλο κύμα στήριξης και συμπαράστασης στο πρόσωπο του σκηνοθέτη με κείμενα διαμαρτυρίας που υπογράφουν πλήθος από καλλιτέχνες, δημοσιογράφους, φορείς και ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ