Ντροπή -ο Ζελένσκι προκλητικά παραλλήλισε στη βουλή την κατάσταση στην χώρα του… με την επανάσταση του 1821

2947

Στην ομιλία του ο Β.Ζελένσκι ακολούθησε την πεπατημένη των ομιλιών που έχει κάνει σε άλλα ευρωπαϊκά κοινοβούλια ζητώντας να υπάρξει μεγαλύτερη στρατιωτική ενίσχυση από ελληνικής πλευράς στην Ουκρανία. Μάλιστα ο ίδιος εντελώς προκλητικά παραλλήλισε την κατάσταση στην χώρα του με την επανάσταση του 1821.

Το παράδοξο, όμως  στρατιώτης-ομιλητής που απευθύνθηκε μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο είναι μέλος του νεοναζιστικού Τάγματος του Αζόφ, πράγμα που αποκάλυψε ο ίδιος στην αρχή της ομιλίας του και πριν αναφερθεί στην τραγική κατάσταση της Μαριούπολης.

Ο ίδιος παραδέχτηκε πως είναι μέλος της ακροδεξιάς ομάδας της εθνικής φρουράς της Ουκρανίας, που πολεμά αυτή την περίοδο στη χώρα, σε μία ντροπιαστική στιγμή μέσα στην ελληνική Βουλή και ένα μελανό σημείο της γενικότερης ομιλίας Ζελένσκι.

«Ντράπηκε και η ντροπή σήμερα στη Βουλή και την ομιλία Ζελένσκι, με τα κόμματα του ΝΑΤΟικού τόξου να χειροκροτάνε τους ναζί του τάγματος Αζόφ, επειδή αυτό επιβάλλουν οι ΝΑΤΟικές οδηγίες και δεσμεύσεις. Απόλυτη δικαίωση για τη στάση του ΚΚΕ!», αναφέρεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ στο Τwitter.

«Επιτρέψαμε στον κ. Ζελένσκι να κάνει ένα τηλεοπτικό σόου, χρησιμοποιώντας ακόμη και κουκουλοφόρους, οι οποίοι κατά δήλωσή τους ανήκαν στα ναζιστικά τάγματα Αζόφ. Η νομιμοποίηση ναζιστών συνιστά μία ανεξίτηλη εικόνα ντροπής για το Ελληνικό Κοινοβούλιο. ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ επέτρεψαν την μετατροπή του λίκνου της Δημοκρατίας σε υπερασπιστή της ναζιστικής θηριωδίας, στην μαύρη επέτειο των 81 ετών από τη ναζιστικής επίθεσης στην Ελλάδα», ανέφερε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

«Ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι προσέβαλε το ελληνικό Κοινοβούλιο δίνοντας το λόγο σε έναν μαχητή που ανήκει στο τάγμα του Αζόφ», σχολίασε ο Γιάνης Βαρουφάκης.