Ντροπή-Στα Δικαστήρια αυτή την ώρα ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κερκύρας…

98
Στα Δικαστήρια βρίσκεται αυτή την ώρα ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κερκύρας κκ Νεκτάριος στο πλαίσιο της δικογραφίας που σχηματίστηκε χθες βράδυ για παραβίαση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και της υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ) για την εφαρμογή της από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δ. Λαμπρίδη.
Η δικογραφία αφορά την Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας Μ. Υδραίου και τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, Δ. Μεταλληνό.
Υπενθυμίζεται ότι χτες νωρίς το απόγευμα o υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας είχε επικοινωνήσει με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα για τα δυο αυτά περιστατικά και ζήτησε να ερευνηθούν από τους αρμόδιους Εισαγγελικούς λειτουργούς.
Νωρίτερα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς είχε ζητήσει να υπάρξει παρέμβαση του εισαγγελέα και να κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τα περιστατικά. Ο κ. Χαρδαλιάς ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, να υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Αυτά που συνέβησαν σήμερα σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα συνιστούν παράβαση των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου και θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή πολιτών και τη δημόσια υγεία. Επικοινώνησα με τον υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να ζητήσει από τις εισαγγελικές Αρχές να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες».
πηγή-https://corfutvnews.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ