Ντόρα Μπακογιάννη για «Πρέσπες»: Θα τιμήσουμε τη Συμφωνία

77

«Η ΝΔ δεν άλλαξε στάση στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών», δήλωσε από το βήμα της επιτροπής Άμυνας και εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής, η βουλρυτής και πρώην υπουργός Εξωτερικών της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.

«Ακούω μια παραφιλολογία ότι η ΝΔ άλλαξε θέση και ότι δεν τηρεί όσα έλεγε προεκλογικά. Υπενθυμίζω ότι προεκλογικά σε όλους τους τόνους είχε πει ότι άπαξ και ψηφιστεί η Συμφωνία θα είναι εν ισχύ. Δεν υπάρχει δύναμη που να μπορεί να αλλάξει τη Συμφωνία. Αυτό που θεωρήσαμε αυτονόητο πριν τις εκλογές εξακολουθούμε να το θεωρούμε τέτοιο μετά από αυτές» τόνισε. Καταλήγοντας στην τοποθέτηση της είπε « Δεν άλλαξε θέση η ΝΔ, αλλά μην μπορώντας να κάνει το παραμικρό θα την τηρήσουμε και θα την τιμήσουμε».

Αναφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών και από τον Νίκο Δένδια . Κατά την τοποθέτηση του  ο υπουργός των Εξωτερικών, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι «η συμφωνία των Πρεσπών είναι διεθνής συμφωνία, είναι συμφωνία σε ισχύ και δεν μπορεί να αλλάξει». Μάλιστα ανέφερε ότι η Ελλάδα θα παρακολουθεί την πιστή εφαρμογή και την ερμηνεία της από την πλευρά του γειτονικού κράτους.

«Δεν μπορεί να τιμήσει κανείς μια εθνικά επιζήμια συμφωνία, μια προδοτική ή μειοδοτική συμφωνία» είπε από την πλευρά του ο Γιώργος Κατρούγκαλος, απαντώντας στην Ντόρα Μπακογιάννη. «Το διπλωματικό κεφάλαιο είναι σημαντικό που κερδίσαμε από Πρέσπες αλλά ξοδεύεται» συμπλήρωσε ο βουλευτής και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ.

.altsantiri.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ