Ν.Σταυρέλης “φυλακές στον Άγιο Ιωάννη Κορινθίας…Πεδίο δόξης λαμπρόν στη νέα Δημοτική Αρχή”

89

Φυλακές Αγίου Ιωάννη.
Δυστυχώς καμία ενέργεια και φυσικά αποτέλεσμα.
Να επιστραφεί το ακίνητο στο Δήμο.
Ακούσαμε για άλλη μία φορά από Πρωθυπουργικά χείλη, αυτή τη φορά του Κυριάκου Μητσοτάκη την κατάργηση και μάλιστα κατεδάφιση των φυλακών Κορυδαλλού.
Πεδίο δόξης λαμπρόν στη νέα Δημοτική Αρχή και στο νέο Δήμαρχο να τρέξει στο Υπουργείο Δικαιοσύνης να διεκδικήσει την κατασκευή νέων σύγχρονων φυλακών στον Άγιο Ιωάννη Κορινθίας, σε χώρο αρκετών στρεμμάτων που έχει παραχωρήσει ο Δήμος Κορινθίων από την εποχή δημαρχίας Σαρωνικού Σωκράτη Τόγια αλλά και Κορινθίων στη συνέχεια Αλέξ. Πνευματικού.
Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν ευοδώθηκαν οι προσπάθειες όλων (σε μία συνάντηση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης επί Χαράλαμπου Αθανασίου είχα συμμετάσχει και εγώ)
Ας προστρέξουν στο θέμα και οι Κορίνθιοι βουλευτές και ιδίως η Μαριλένα Σούκουλη που κατάγεται από τον Άγιο Ιωάννη.
Οι δημότες το περιμένουν
Ο Δήμος θα τους είναι ευγνώμων.

πηγή-Νίκος Σταυρέλης

σ.σ.Αυτά έλεγε ο κ.Δήμας το 2017 με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ…τώρα ίσως τα έχει ξεχάσει ας του τα θυμίσουμε εμείς. 

Το ζήτημα της κατασκευής φυλακών στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Κορινθίας επαναφέρει με Ερώτηση του στη Βουλή ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας. Ο κ. Δήμας, με αφορμή την επικίνδυνη πραγματικότητα που έχει δημιουργήσει ο νόμος Παρασκευόπουλου με τις αποφυλακίσεις 2.000 ποινικών κρατουμένων και την ανάγκη δημιουργίας νέων φυλακών για αποσυμφόρηση των ήδη υφιστάμενων, κατέθεσε Ερώτηση προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης ζητώντας να ενημερωθεί για το σχεδιασμό σε ότι αφορά το ενδεχόμενο κατασκευής νέων φυλακών στην περιοχή του Αγ.Ιωάννη Κορινθίας.

Η ανέγερση του σωφρονιστικού καταστήματος στον Άγιο Ιωάννη κρίνεται απαραίτητη ώστε να επιτευχθεί αποσυμφόρηση των υπαρχόντων σωφρονιστικών καταστημάτων και να εξασφαλισθούν καλύτεροι όροι διαβίωσης για τους κρατούμενους.

ερωτάται ο κ. Υπουργός

1) Παραμένει στις προθέσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης η ανέγερση του σωφρονιστικού καταστήματος στον Άγιο Ιωάννη Κορινθίας;

2) Ποιοι είναι οι λόγοι καθυστέρησης της γνωμάτευσης του Νομικού Συμβουλίου του κράτους για τη δυνατότητα παραχώρησης των τίτλων στο ΤΑΧΔΙΚ;

3) Θα «ξεπαγώσουν» τα ΣΔΙΤ; Εάν όχι, τι εναλλακτικά χρηματοδοτικά εργαλεία μπορούν να βρεθούν για την ανέγερση του σωφρονιστικού καταστήματος;»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ