Ν.Σταυρέλης- Φόρος τιμής σήμερα στην Κόρινθο στους 468 εκτελεσθέντες Έλληνες από τα γερμανικά στρατεύματα -ΦΩΤΟ

1013
Φόρος τιμής σήμερα στους 468 εκτελεσθέντες έλληνες πατριώτες από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στο περιβόλι του Νέγρη στην Κόρινθο τον Ιούλιο 1944.
Το Μνημείο που κατασκευάστηκε το 1990 από τον αείμνηστο Δήμαρχο Νίκο Κουίνη δυστυχώς έχει εγκαταλειφθεί.
Δήμαρχε το νεότερο Μνημείο στην ιστορία της πόλεως και του Δήμου ευρύτερα χρήζει συντηρήσεων, επισκευών, ανάπλασης με φύτευση και ανάδειξη με ετήσια εκδήλωση από το Δήμο.
Τιμή και δόξα στους νεκρούς μας.

πηγή-Νίκος Σταυρέλης

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΤΕΛΕΣΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΗ ΤΟΥ ΝΕΓΡΗ

Η ΤΕ Κορινθίας του ΚΚΕ πραγματοποίησε χτες, 26/6, εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους εκτελεσμένους αγωνιστές στο περιβόλι του Νέγρη. Τιμήσαμε τους αταλάντευτους ήρωες που εκτελέστηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα και  τους ντόπιους συνεργάτες τους την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Σε κλίμα συγκίνησης οι παρευρισκόμενοι ανανέωσαν την υπόσχεση στους ήρωες της εργατικής τάξης ότι θα συνεχίσουν τον καθημερινό αγώνα για το ψωμί του λαού, για ένα μέλλον χωρίς εκμετάλλευση, φτώχεια και πόλεμο.

Η ΤΕ Κορινθίας ευχαριστεί θερμά τους εργαζόμενους του Δήμου για την μεγάλη προσπάθεια που έκαναν να καθαρίσουν και να ευπρεπίσουν το χώρο. Ταυτόχροναθα θέλαμε να εφιστήσουμε την προσοχή στη Δημοτική Αρχή σε σχέση με την κατάσταση του μνημείου, το οποίο χρειάζεται άμεσα συντήρηση. Είναι χρέος όλων μας η αξιοποίηση του μνημείου για τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και την διαπαιδαγώγηση των μελλοντικών γενεών.

Σ.Σ .Η εκδήλωση ήταν ένας φόρος τιμής προς όλους τους νεκρούς της ναζιστικής κατοχής υποχρέωση όλων ήταν να παραβρεθούμε ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, όμως ούτε η συμμετοχή των απογόνων ήταν αυτή που θα έπρεπε αλλά ακόμη περισσότερο των πολιτικών και θεσμικών φορέων του τόπου που ήταν ανύπαρκτη!!!
Νίκος Νικολόπουλος