Ν.Ταγαράς”Βαδίζουμε με γνώμονα τα δίκαια αιτήματα των κατοίκων της Μεγαλόπολη” -βίντεο

141

Στην Μεγαλόπολη άλλωστε η διαδικασία απολιγνιτοποίησης και μετάβασης παρακολουθείται από τοπική επιτροπή , με συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, του Δήμαρχου Μεγαλόπολης, της αναπτυξιακής εταιρίας Αρκαδία ΑΕ , του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου .

Υπό την καθοδήγηση της τοπικής επιτροπής εκπονήθηκε το τοπικό σχέδιο δίκαιης μετάβασης για την περιοχή , το οποίο θα υπαχθεί στο ολοκληρωμένο σχέδιο, αποτελώντας έτσι τον αναλυτικό οδικό χάρτη για την μετάβαση στην μεταλιγνιτκή εποχή.

Πρώτον , να μην επιβαρυνθούν οι κάτοικοι της Μεγαλόπολης με τέλη σύνδεσης από οποιοδήποτε σημείο του δικτύου και αν συνδεθούν, αφού το έργο διανομής θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Δεύτερον, να αντικατασταθούν τα υφιστάμενα συστήματα θέρμανσης , με συστήματα φυσικού αερίου χωρίς επιβάρυνση για τα νοικοκυριά, με χρηματοδότηση και πάλι από το ΕΣΠΑ 2014-2020.

Τρίτον, η προμήθεια φυσικού αερίου να γίνεται σε τιμές συγκρίσιμες με την τιμή προμήθειας της θερμικής ενέργειας όπως ισχύει σήμερα με την Τηλεθέρμανση. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται πως ούτε οι σημερινοί χρήστες της Τηλεθέρμανσης, ούτε και οι νέοι καταναλωτές , θα επιβαρυνθούν οικονομικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ