Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αρχική ΠΑΙΔΕΙΑ «Ξηλώνουν» τον καθηγητή Πανεπιστημίου που πουλούσε σημειώσεις έναντι 8 ευρώ

«Ξηλώνουν» τον καθηγητή Πανεπιστημίου που πουλούσε σημειώσεις έναντι 8 ευρώ

97

Μετά το σάλο ξήλωσαν τον καθηγητή που πουλούσε σημειώσεις στους φοιτητές έναντι 8 ευρώ. Τι αποφάσισαν τα όργανα του Πανεπιστημίου.

Τέλος από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ο καθηγητής που πουλούσε σημειώσεις σε φοιτητές. Πρόκειται για συμβασιούχο που έχει προσληφθεί μέσω του προγράμματος απόκτησης διδακτικής εμπειρίας για κατόχους διδακτορικού.

Μετά την καταγγελία για πώληση σημειώσεων σε φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εξεταστικής περιόδου και το περιαστατικό που καταγγέλθηκε στα όργανα διοίκησης του Πανεπιστημίου, ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδιος για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης, Βασίλης Διγαλάκης επικοινώνησε με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγητή Τριαντάφυλλο Αλμπάνη, προκειμένου να ενημερωθεί για το περιστατικό και τις ενέργειες τις οποίες έχει ήδη αναλάβει ή προτίθεται να αναλάβει ο Πρύτανης.

Ο Πρύτανης διευκρίνισε στον Υφυπουργό ότι το περιστατικό δεν αφορά μόνιμο διδακτικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αλλά συμβασιούχο που έχει προσληφθεί μέσω του προγράμματος απόκτησης διδακτικής εμπειρίας για κατόχους διδακτορικού.

Όπως έγινε γνωστό, η διοίκηση του Πανεπιστημίου, μόλις έλαβε γνώση του περιστατικού, απέσυρε τον συμβασιούχο από τη διενέργεια των εξετάσεων και ανέθεσε την εξέταση σε μόνιμο διδακτικό προσωπικό. Παράλληλα, έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου από 22 Ιανουαρίου 2020.

Το χρονικό της υπόθεσηςΝωρίτερα σήμερα η είδηση πως ο Καθηγητής στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων πωλούσε σημειώσεις στους φοιτητές του ένταντι 8 ευρώ, είχε προκαλέσει σάλο στην πανεπιστημιακή κοινότητα με συναδέλφους του να ζητούν την απομάκρυνσή του.

Ο καθηγητής δίδασκε με σύμβαση στο μάθημα Αναπτυξιακή-Γνωστική Νευροψυχολογία στο χειμερινό εξάμηνο ενώ προσληφθεί μέσω του προγράμματος απόκτησης ακαδημαϊκής εμπειρίας για κατόχους διδακτορικού. Η δράση του καθηγητή στα Ιωάννινα έγινε γνωστή γρήγορα και ο ίδιος πρόλαβε να πουλήσει σημειώσεις σε 83 φοιτητές. Σύμφωνα με καταγγελίες δε, χώρισε την εξέταση σε όσους θα αγόραζαν τις σημειώσεις σε πιο «συμφέρουσα τιμή», από κάποιο συγκεκριμένο βιβλιοπωλείο και σε όσους θα έδιναν από το σύγγραμμα του μαθήματος και ένα power point.

Θέση στις καταγγελίες περί πώλησης σημειώσεων σε φοιτητές πήρε ήδη σήεμρα το πρωί το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι θα υπάρξει μέριμνα επιστροφής των χρημάτων στους φοιτητές που έχουν ήδη τις ανατυπωμένες σημειώσεις και η εξέταση του μαθήματος μετατίθεται για το τέλος της εξεταστικής οπότε και θα γίνει από τριμελή επιτροπή. «Η διαδικασία εξέτασης θα είναι κοινή για όλους τους φοιτητές βάσει των σημειώσεων του μαθήματος. Όσοι φοιτητές δεν έχουν προμηθευτεί τις σημειώσεις θα υπάρξει δυνατότητα δωρεάν αναπαραγωγής τους από το πανεπιστημιακό τυπογραφείο. Τέλος, θα υπάρξει μέριμνα επιστροφής των χρημάτων στους φοιτητές που έχουν ήδη τις ανατυπωμένες σημειώσεις» αναφερόταν στη σχετική ανακοίωνση του Τμήματος.

dikaiologitika.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ